Snimiti 'Nemanjiće' kako treba ili nikako

Pisac, scenarista i kolumnista Vladimir Kecmanović smatra da će serija "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina", koju RTS počinje da snima u martu biti totalni promašaj.

Srbija 02.02.2017 | 18:56
Snimiti 'Nemanjiće' kako treba ili nikako
On kaže da delo reditelja Marka Marinkovića o dinastiji Nemanjića, koje producira Javni servis, neće imati dovoljno finansijskih sredstava da na pravi način prikaže slavnu epohu.

"Nemaju dovoljan budžet za ovakvu seriju i to će biti ključni razlog da ona ne uspe. Igrane epohe bolje da se ne rade, ukoliko to ne može da bude na zadovoljavajućem nivou. Pre nekoliko godina Dragan Bjelogrlić i ja smo pokušali da snimimo seriju o Nemanjićima, ali kada smo shvatili da ne mogu da se sakupe dovoljna sredstva, odustali smo", priča Kecmanović i dodaje:

"I da se izdvoji cifra, koja je za naše uslove velika, od na primer pet miliona evra, ne verujem da bi bila dovoljna. Sve manje od toga garantuje kolaps!"

Snimanje serije zakazano je za početak proleća, a u njemu će se pojaviti brojne zvezde.



Vojin Ćetković igraće Stefana Prvovenčanog, Stefanovog brata Vukana Nemanjića tumačiće Nebojša Glogovac, njihovu polusestru Nada Šargin, a Svetog Savu Dragan Mićanović. Priča o Nemanjićima trebalo bi da ima 12 epizoda.

(Informer.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Don

02.02.2017 18:48

Pričaj mi bajkice.

ODGOVORITE
Name

Bajke braće Grim

02.02.2017 19:48

A da snimite seriju krunisanja Vučića, Nikolića, Dodika, Špirića... Pravih vladara zatupljene SRBske nacije?

ODGOVORITE
Name

veljko zivkovic

14.02.2017 10:44

Bravo za projekat, neka je sa srecom! Lik Stefana Nemanja mozete poveriti Irfanu Mensuru. Seriju o Nemanjicima da snimaju onako kako treba!

ODGOVORITE