Свијет има проблем – средићемо то, океј?

Председник САД Доналд Трамп изјавио је на националном Молитвеном доручку да свет има проблем, да други искоришћавају Америку и да је имао "тешке телефонске разговоре" док је радио на тим питањима.

Свијет 02.02.2017 | 17:48
Свијет има проблем – средићемо то, океј?
Доналд Трамп је након тврдње да је слобода вере угрожена најавио да ће средити проблеме у свету.

Доналд Трамп на Молитвеном доручку
"Свет има проблем, али ми ћемо то средити, океј? То ја радим – поправљам ствари", рекао је председник САД, преноси Ројтерс.

Позвао је грађане да се не брину.

"Верујте ми, када чујете за тешке телефонске позиве које имам - не брините се због тога. Једноставно, не брините се због тога", рекао је Трамп.

Нови шеф Беле куће је на Молитвеном доручку изнео и тврдњу да његову земљу "буквално искоришћава свака нација на свету".

"Тога више неће бити", рекао је Трамп.

У престоници САД се одржава 65. Молитвени доручак, први на којем учествује нови председник те земље Доналд Трамп. Молитвени доручак се организује сваког првог четвртка у фебруару, више од шест деценија.

На Молитвеном доручку учествују председник САД, чланови Конгреса, представници тамошње администрације и званичници из читавог света.

Реч је о можда и највећем планетарном скупу мира и сарадње пошто догађају традиционално присуствује око 3.000 представника дипломатског кора, економске и политичке елите из више од 140 држава света. 

То је прилика да се заборави на међусобне разлике, успоставе лични контакти и унапређује међународна сарадња и комуникација.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЕДИН

02.02.2017 17:28

У томе је управу да свијет има Проблем ито не само један!!!!ако ова политика овако наставља даље ускоро це 3. свијетски рат

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

02.02.2017 18:16

Цвјетски рат...

Name

Хе хе

02.02.2017 21:39

Донекле је он у праву, они развију све технологије и дају их осталима. Финансирају сто ста, многи се њима крпе. Само, мозе бити да његова прица помало смрди на повлацење из одредјених процеса. Нпр подрзана је Украјина па сад висе неце бити јер мора се мало повести рацуна и о финансијама. А уствари, мозда су Руси рекли, црвена линија је довде, па како хоцете. Нпр Хрватска је добила некаквих старудија као наорузање а убудуце, ако хоцес бити цлан НАТОа, плати друзе, уз то морас да прицас и радис само оно сто ти ја дозволим. Доста сам био дјед мраз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

03.02.2017 05:29

Никада никакву корист од тога нисмо имали.Тп је нова вјера Екуменистичка.Могу се заједно молити.Тамо није отисао нико од православаца.

ОДГОВОРИТЕ