Svijet ima problem – sredićemo to, okej?

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je na nacionalnom Molitvenom doručku da svet ima problem, da drugi iskorišćavaju Ameriku i da je imao "teške telefonske razgovore" dok je radio na tim pitanjima.

Svijet 02.02.2017 | 17:48
Svijet ima problem – sredićemo to, okej?
Donald Tramp je nakon tvrdnje da je sloboda vere ugrožena najavio da će srediti probleme u svetu.

Donald Tramp na Molitvenom doručku
"Svet ima problem, ali mi ćemo to srediti, okej? To ja radim – popravljam stvari", rekao je predsednik SAD, prenosi Rojters.

Pozvao je građane da se ne brinu.

"Verujte mi, kada čujete za teške telefonske pozive koje imam - ne brinite se zbog toga. Jednostavno, ne brinite se zbog toga", rekao je Tramp.

Novi šef Bele kuće je na Molitvenom doručku izneo i tvrdnju da njegovu zemlju "bukvalno iskorišćava svaka nacija na svetu".

"Toga više neće biti", rekao je Tramp.

U prestonici SAD se održava 65. Molitveni doručak, prvi na kojem učestvuje novi predsednik te zemlje Donald Tramp. Molitveni doručak se organizuje svakog prvog četvrtka u februaru, više od šest decenija.

Na Molitvenom doručku učestvuju predsednik SAD, članovi Kongresa, predstavnici tamošnje administracije i zvaničnici iz čitavog sveta.

Reč je o možda i najvećem planetarnom skupu mira i saradnje pošto događaju tradicionalno prisustvuje oko 3.000 predstavnika diplomatskog kora, ekonomske i političke elite iz više od 140 država sveta. 

To je prilika da se zaboravi na međusobne razlike, uspostave lični kontakti i unapređuje međunarodna saradnja i komunikacija.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

EDIN

02.02.2017 17:28

U tome je upravu da svijet ima Problem ito ne samo jedan!!!!ako ova politika ovako nastavlja dalje uskoro ce 3. svijetski rat

ODGOVORITE
Name

РЕ

02.02.2017 18:16

Cвјетски рат...

Name

He he

02.02.2017 21:39

Donekle je on u pravu, oni razviju sve tehnologije i daju ih ostalima. Finansiraju sto sta, mnogi se njima krpe. Samo, moze biti da njegova prica pomalo smrdi na povlacenje iz odredjenih procesa. Npr podrzana je Ukrajina pa sad vise nece biti jer mora se malo povesti racuna i o finansijama. A ustvari, mozda su Rusi rekli, crvena linija je dovde, pa kako hocete. Npr Hrvatska je dobila nekakvih starudija kao naoruzanje a ubuduce, ako hoces biti clan NATOa, plati druze, uz to moras da pricas i radis samo ono sto ti ja dozvolim. Dosta sam bio djed mraz.

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

03.02.2017 05:29

Nikada nikakvu korist od toga nismo imali.Tp je nova vjera Ekumenistička.Mogu se zajedno moliti.Tamo nije otisao niko od pravoslavaca.

ODGOVORITE