''Спичи'' га Ричи! Звездина друга побједа на Кипру!

Петковић и Милић су добар пар! Новајлија Боаћи првенцом срушио Олимпију Санту Маре...

Фудбал 02.02.2017 | 17:30
''Спичи'' га Ричи! Звездина друга побједа на Кипру!
Минималац против Шопрона, па још једном 1:0 у дуелу са Олимпијом Санту Маре. Црвена звезда је добила и другу утакмицу на припремама на Кипру, пошто је новајлија Ричмонд Боаћи - илити Ричи - после само једног тренинга са београдским тимом успео да се препоручи стручном штабу првенцом на дебију у црвено-белом дресу.

Мада се мора истаћи да је гол популарног Ричија - што је надимак који ће се вероватно брзо примити у Србији због за наше услове необичног презимена Боаћија - био последица сјајне контре српског шампиона. Највећи део посла урадио је Душан Анђелковић, који је у скоку прелетео пола терена и као на тацни сервирао Боаћија на петерцу. Нападач из Гане имао је све време света да се намести. Није то било посебно мајсторство, али је показао да уме да га да. Требало му је свега 15 минута.

Додуше, Боаћи у наставку није био толико опасан, али било би и превише очекивати да је после само једног тренинга укопчао све замисли стручног штаба. Са друге стране, Немања Милић се показао као веома добар ђак, па његова сарадња са Марком Петковићем на десном боку већ сада изгледао веома добро. Изузев два центаршута Анђелковића, све што су црвено-бели искреирали у нападу направили су Милић и Петковић.

Пре свега на почетку меча, лопта је течно ишла од ноге до ноге, баш су Милић - уз Анђелковића вероватно најбољи играч меча - и Петковић предњачили у томе, мада је недостајао завршни пас, па су Звездини голгетери, а и данас их је до пред крај меча било двојица на терену (почело су Милан Павков и Боаћи), углавном немо посматрали шта се дешава иза. Конкретнија је била Звезда када је у последњим минутима играла са једним нападачем, Предрагом Сикимићем, а Гелор Канга по повратку са Афричког купа нација мало размрдао екипу већ карактеристичним кретњама и смелијим пасовима.

Што се тиче одбране - коректно, мада се Олимпија није представила као тим који би могао да послужи као мерило Звездиног дефанзивног квалитета. Једна добра парада Филипа Манојловића, смирен старт капитена Александра Луковића у ситуацији један на један са Тонијем Каналосом... Све што је требало против ипак недораслог противника.

Црвена звезда: Манојловић (од 46’ Станковић) - Петковић, Луковић (од 80` Фримпонг), Ле Талек, Анђелковић -  Доналд, Полетановић, Срнић (од 72’ Плавшић), Милић (од 83’ Романић) - Павков (од 46’ Сикимић), Боаћи (од 72’ Канга).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар