''Spiči'' ga Riči! Zvezdina druga pobjeda na Kipru!

Petković i Milić su dobar par! Novajlija Boaći prvencom srušio Olimpiju Santu Mare...

Fudbal 02.02.2017 | 17:30
''Spiči'' ga Riči! Zvezdina druga pobjeda na Kipru!
Minimalac protiv Šoprona, pa još jednom 1:0 u duelu sa Olimpijom Santu Mare. Crvena zvezda je dobila i drugu utakmicu na pripremama na Kipru, pošto je novajlija Ričmond Boaći - iliti Riči - posle samo jednog treninga sa beogradskim timom uspeo da se preporuči stručnom štabu prvencom na debiju u crveno-belom dresu.

Mada se mora istaći da je gol popularnog Ričija - što je nadimak koji će se verovatno brzo primiti u Srbiji zbog za naše uslove neobičnog prezimena Boaćija - bio posledica sjajne kontre srpskog šampiona. Najveći deo posla uradio je Dušan Anđelković, koji je u skoku preleteo pola terena i kao na tacni servirao Boaćija na petercu. Napadač iz Gane imao je sve vreme sveta da se namesti. Nije to bilo posebno majstorstvo, ali je pokazao da ume da ga da. Trebalo mu je svega 15 minuta.

Doduše, Boaći u nastavku nije bio toliko opasan, ali bilo bi i previše očekivati da je posle samo jednog treninga ukopčao sve zamisli stručnog štaba. Sa druge strane, Nemanja Milić se pokazao kao veoma dobar đak, pa njegova saradnja sa Markom Petkovićem na desnom boku već sada izgledao veoma dobro. Izuzev dva centaršuta Anđelkovića, sve što su crveno-beli iskreirali u napadu napravili su Milić i Petković.

Pre svega na početku meča, lopta je tečno išla od noge do noge, baš su Milić - uz Anđelkovića verovatno najbolji igrač meča - i Petković prednjačili u tome, mada je nedostajao završni pas, pa su Zvezdini golgeteri, a i danas ih je do pred kraj meča bilo dvojica na terenu (počelo su Milan Pavkov i Boaći), uglavnom nemo posmatrali šta se dešava iza. Konkretnija je bila Zvezda kada je u poslednjim minutima igrala sa jednim napadačem, Predragom Sikimićem, a Gelor Kanga po povratku sa Afričkog kupa nacija malo razmrdao ekipu već karakterističnim kretnjama i smelijim pasovima.

Što se tiče odbrane - korektno, mada se Olimpija nije predstavila kao tim koji bi mogao da posluži kao merilo Zvezdinog defanzivnog kvaliteta. Jedna dobra parada Filipa Manojlovića, smiren start kapitena Aleksandra Lukovića u situaciji jedan na jedan sa Tonijem Kanalosom... Sve što je trebalo protiv ipak nedoraslog protivnika.

Crvena zvezda: Manojlović (od 46’ Stanković) - Petković, Luković (od 80` Frimpong), Le Talek, Anđelković -  Donald, Poletanović, Srnić (od 72’ Plavšić), Milić (od 83’ Romanić) - Pavkov (od 46’ Sikimić), Boaći (od 72’ Kanga).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar