Сбербанк: Шести банкарски бренд

Током 2016. године вриједност Сбербанк бренда је повећана за 33% на 9.1 милијарду америчких долара. Сбербанк је поправила своју позицију на глобалном и банкарском рејтингу Бранд финанце, који дефинише вриједност пословних брендова. 

Босна и Херцеговина 02.02.2017 | 15:40
Сбербанк: Шести банкарски бренд
Сбербанк је једини руски бренд у топ 100 поретку банкарских рејтинга и једини руски банкарски бренд међу топ 500 Бранд финанце глобал (глобалних финансијских брендова).

Сбербанк је на шестом мјесту међу европским банкама, а на двадесет и четвртом мјесту у поретку свјетских банака.

“Нова реалност је да свијет постаје дигитализован. Желимо да одржимо наш квалитет, останемо један од лидера у сектору, те чинимо све што је у нашој моћи како бисмо то постигли. Поставили смо себи амбициозне циљеве – да се претворимо у технолошки високо напредну компанију. Сви смо убијеђени да ћемо успјети, од наших запослених, преко клијената и акционара”, изјавио је овим поводом Херман Греф, предсједник Управе Сбербанк Русија.

Давид Хаигх, оснивач и генерални директор Бранд финанце, каже да је Сбербанк иновативна банка, која је засновала своје пословање на напредним технологијама.

"Сбербанк гради технолошку платформу, како би расла како географски, тако и проширила своју палету производа. Сбербанк посједује традицију корпоративног пословања, јаку репутацију, комбиновану са динамичним менаџментом. Сбербанк је рапидно ојачала снагу бренда и ми очекујемо да ће се овакав тренд наставити. У годинама које долазе, када ће технологија трансформисати банкарство и финансијски сектор, очекујемо да ће Сбербанк бренд још више ојачати.”

Бранд финанце израчунава вриједност бренда користећи Роyалтy релиеф методологију, која одређује вриједност коју би компанија била спремна платити да лиценцира свој бренд, у случају да већ не посједује лиценцу. Тај приступ обухвата процјену будућих прихода од бренда и обрачун цијене лиценце која би била наплаћена за коришћење бренда. 

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ух, хух

02.02.2017 17:02

Сви банкари су исти, само бјези од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

02.02.2017 22:44

Херман Греф ? Рус ?

ОДГОВОРИТЕ