Sberbank: Šesti bankarski brend

Tokom 2016. godine vrijednost Sberbank brenda je povećana za 33% na 9.1 milijardu američkih dolara. Sberbank je popravila svoju poziciju na globalnom i bankarskom rejtingu Brand finance, koji definiše vrijednost poslovnih brendova. 

Bosna i Hercegovina 02.02.2017 | 15:40
Sberbank: Šesti bankarski brend
Sberbank je jedini ruski brend u top 100 poretku bankarskih rejtinga i jedini ruski bankarski brend među top 500 Brand finance global (globalnih finansijskih brendova).

Sberbank je na šestom mjestu među evropskim bankama, a na dvadeset i četvrtom mjestu u poretku svjetskih banaka.

“Nova realnost je da svijet postaje digitalizovan. Želimo da održimo naš kvalitet, ostanemo jedan od lidera u sektoru, te činimo sve što je u našoj moći kako bismo to postigli. Postavili smo sebi ambiciozne ciljeve – da se pretvorimo u tehnološki visoko naprednu kompaniju. Svi smo ubijeđeni da ćemo uspjeti, od naših zaposlenih, preko klijenata i akcionara”, izjavio je ovim povodom Herman Gref, predsjednik Uprave Sberbank Rusija.

David Haigh, osnivač i generalni direktor Brand finance, kaže da je Sberbank inovativna banka, koja je zasnovala svoje poslovanje na naprednim tehnologijama.

"Sberbank gradi tehnološku platformu, kako bi rasla kako geografski, tako i proširila svoju paletu proizvoda. Sberbank posjeduje tradiciju korporativnog poslovanja, jaku reputaciju, kombinovanu sa dinamičnim menadžmentom. Sberbank je rapidno ojačala snagu brenda i mi očekujemo da će se ovakav trend nastaviti. U godinama koje dolaze, kada će tehnologija transformisati bankarstvo i finansijski sektor, očekujemo da će Sberbank brend još više ojačati.”

Brand finance izračunava vrijednost brenda koristeći Royalty relief metodologiju, koja određuje vrijednost koju bi kompanija bila spremna platiti da licencira svoj brend, u slučaju da već ne posjeduje licencu. Taj pristup obuhvata procjenu budućih prihoda od brenda i obračun cijene licence koja bi bila naplaćena za korišćenje brenda. 

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Uh, huh

02.02.2017 18:02

Svi bankari su isti, samo bjezi od njih.

ODGOVORITE
Name

Igor

02.02.2017 23:44

Herman Gref ? Rus ?

ODGOVORITE