Тежак пораз за ДоналдаТрампа

Савезни судија у Лос Анђелесу пресудио је да администрација Доналда Трампа мора допустити имигрантима с важећим визама из седам већински муслиманских земаља да уђу у САД, одлучујући противно извршној уредби предсједника Трампа о забрани путовања.

Босна и Херцеговина 02.02.2017 | 14:24
Тежак пораз за ДоналдаТрампа
Судија Андрé Биротте Јр. из Америчког обласног суда наредио је америчким званичницима да се суздрже од "сељења, затварања или блокирања уласка подносиоцу жалбе или било којој другој особи с важећом досељеничком визом", наводи се у медијским извјештајима.

Званичници из граничне контроле блокирали су људе из седам земаља поступајући по Трамповој забрани имигрантима да уђу у САД, чак и оним с визама које им омогућују легалан боравак у земљи.

Бироттеова пресуда услиједила је након сличних одлука у још најмање четири савезне државе послије објаве Трампове извршне уредбе у петак, преноси Ројтерс. 

Уредба уводи ограничења путовања за људе из Сирије, Ирака, Ирана, Јемена,Судана, Сомалије и Либије - већински муслиманских земаља - на 90 дана.

Извор:СБ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Демос

02.02.2017 13:27

Демократија на дјелу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плеасе филл оут тхис фиелд

02.02.2017 13:30

Америка, чемерика. Дабогда пропала пре дана данашњег. Од срца им то желим!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

почело је...

02.02.2017 13:33

Сад ће и судију смијенити, као неки дан ону тужитељицу :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

02.02.2017 13:35

Сада це бити референдум у УСА о укидању суда !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доналд Туп

02.02.2017 14:53

Чуо сам да негдје на југу Европе има једна држава чијем су предсједнику, чини ми се зове се Китић, ударили санкције из отишле администрације. Такодје сам чуо да је дотични Китић стручњак за Уставни Суд. Сад ћу да му тwеетујем да ме упути у проблематику алтернативних чињеница. Дакле, да видим, аха, то је он, @правимилекитиц Хелло Мр. Пресидент , wхат'с уп?

ОДГОВОРИТЕ