Yахоо тврди: Гризман Јунајтедов! Олд Трафорд: Није!

Гризман је рекао ДА! Од лета на Олд Трафорду за скупа 190.000.000? Атлетику се ту не пита много... Портал Јаху (Yахоо) тврди да је Манчестер Јунајтед договорио трансфер Антоана Гризмана из Атлетико Мадрида, али то демантују са Олд Трафорда.

Фудбал 02.02.2017 | 12:00
Yахоо тврди: Гризман Јунајтедов! Олд Трафорд: Није!
Овај трансфер се најављује већ месецима, а спекулише се о износима од 75 па до 100 милиона евра.

Гризмана жели и Пари Сен Жермен, али је он прошле године рекао да се често распитује код Пола Погбе о Јунајтеду.

У међувремену, Погба је често истицао да му је Гризман као брат, те да због тога сјајно комуницирају на терену у дресу репрезентације.

Јунајтед протеклог јануара није довео ниједно појачање, док је Жозе Мурињо продао Моргана Шнајдерлина и Мемфиса Депаја и тако скупио скоро 50 милиона евра, које ће вероватно да искористи за долазак Француза.

Неколико угледних француских медија од јутрос вришти: Антоан Гризман је рекао "да" Манчестер јунајтеду! Овај пут заиста нема места дугачким уводима, ово је трансфер који фудбалска планета чека већ годинама. Фудбалска планета изузев оног ипак мањег дела коме ће бити истински жао Атлетика. Али то је модеран фудбал, а Атлетико је већ навикао да остаје без најбољих играча. Нападача пре свега. Некад је то Ливерпул (Фернандо Торес),  некад, Манчестер Сити (Серхио Агуеро), некад Челси (Дијего Коста)... Сада и Манчестер јунајтед.

Према наводима француске едиције Yахоо Спортса, али и Цанала+, Гризман и Манчестер јунајтед су договорили услове сарадње. Оквирно, француски репрезентативац ће на Олд Трафорду недељно зарађивати 270.000 фунти недељно, колико и Пол Погба. Преведено на нама у Србији разумљивије термине - годишња плата од око 15.000.000 фунти, односно скоро 88.500.000 евра ако се у обзир узме да ће 25-годишњи нападач потписати уговор на пет сезона.

То наравно није све. Атлетико још не зна да ли ће уродити његова жалба ЦАС-у или ће Фифина забрана регистрације нових играча остати на снази до следећег јануара, па ће Јорганџије бити принуђене да и следећег лета мирују на тржишту. Јасно је стога да Мадриђани најрадије не би продали Гризмана. Међутим, у његовом уговору стоји откупља клаузула - 100.000.000 за Гризманову слободу. Атлетико се ту ништа неће питати.

Јер Цанал+ каже да је Манчестер јунајтед спреман да плати толики новац што значи да ће целокупна вредност трансфера - рачунајући и плате - нарасти на тек нешто мање од 190.000.000 евра!

Неки сумњивији острвски извори већ су наводно ископали потврде са Олд Трафорда. Тврде да је информација тачна. Али ипак чекамо оне најозбиљније медије да кажу нешто више. Ни Шпанци се још нису оглашавали.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар