Yahoo tvrdi: Grizman Junajtedov! Old Traford: Nije!

Grizman je rekao DA! Od leta na Old Trafordu za skupa 190.000.000? Atletiku se tu ne pita mnogo... Portal Jahu (Yahoo) tvrdi da je Mančester Junajted dogovorio transfer Antoana Grizmana iz Atletiko Madrida, ali to demantuju sa Old Traforda.

Fudbal 02.02.2017 | 12:00
Yahoo tvrdi: Grizman Junajtedov! Old Traford: Nije!
Ovaj transfer se najavljuje već mesecima, a spekuliše se o iznosima od 75 pa do 100 miliona evra.

Grizmana želi i Pari Sen Žermen, ali je on prošle godine rekao da se često raspituje kod Pola Pogbe o Junajtedu.

U međuvremenu, Pogba je često isticao da mu je Grizman kao brat, te da zbog toga sjajno komuniciraju na terenu u dresu reprezentacije.

Junajted proteklog januara nije doveo nijedno pojačanje, dok je Žoze Murinjo prodao Morgana Šnajderlina i Memfisa Depaja i tako skupio skoro 50 miliona evra, koje će verovatno da iskoristi za dolazak Francuza.

Nekoliko uglednih francuskih medija od jutros vrišti: Antoan Grizman je rekao "da" Mančester junajtedu! Ovaj put zaista nema mesta dugačkim uvodima, ovo je transfer koji fudbalska planeta čeka već godinama. Fudbalska planeta izuzev onog ipak manjeg dela kome će biti istinski žao Atletika. Ali to je moderan fudbal, a Atletiko je već navikao da ostaje bez najboljih igrača. Napadača pre svega. Nekad je to Liverpul (Fernando Tores),  nekad, Mančester Siti (Serhio Aguero), nekad Čelsi (Dijego Kosta)... Sada i Mančester junajted.

Prema navodima francuske edicije Yahoo Sportsa, ali i Canala+, Grizman i Mančester junajted su dogovorili uslove saradnje. Okvirno, francuski reprezentativac će na Old Trafordu nedeljno zarađivati 270.000 funti nedeljno, koliko i Pol Pogba. Prevedeno na nama u Srbiji razumljivije termine - godišnja plata od oko 15.000.000 funti, odnosno skoro 88.500.000 evra ako se u obzir uzme da će 25-godišnji napadač potpisati ugovor na pet sezona.

To naravno nije sve. Atletiko još ne zna da li će uroditi njegova žalba CAS-u ili će Fifina zabrana registracije novih igrača ostati na snazi do sledećeg januara, pa će Jorgandžije biti prinuđene da i sledećeg leta miruju na tržištu. Jasno je stoga da Madriđani najradije ne bi prodali Grizmana. Međutim, u njegovom ugovoru stoji otkuplja klauzula - 100.000.000 za Grizmanovu slobodu. Atletiko se tu ništa neće pitati.

Jer Canal+ kaže da je Mančester junajted spreman da plati toliki novac što znači da će celokupna vrednost transfera - računajući i plate - narasti na tek nešto manje od 190.000.000 evra!

Neki sumnjiviji ostrvski izvori već su navodno iskopali potvrde sa Old Traforda. Tvrde da je informacija tačna. Ali ipak čekamo one najozbiljnije medije da kažu nešto više. Ni Španci se još nisu oglašavali.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar