Јувентус доводи још једног Босанца!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Сеад Колашинац каријеру ће наставити у Јувентусу, преносе италијански медији. Јуве победио Челси, појачање стиже на прегледе! Бивши тренер ипак није напакостио Бјанконерима...

Фудбал 02.02.2017 | 11:00
Јувентус доводи још једног Босанца!
"Стара дама" је наводно победио Челси у трци за левим беком Шалкеа који ће на лето постати слободан играч.

Како преносе медији са Апенина, Колашинац би наредне недеље требало да обави лекарске прегледе и потпише уговор са торинским гигантом.

Јувентус је овог јануара продао Патриса Евру Олимпику из Марсеја, али није доводио замену за искусног Француза, јер Масимилијано Алегри верује да Квадво Асамо и Федерико Матијело могу да покрију леву страну одбране до лета.

После много спекуалција, преокрета и преговора, Сеад Колашинац ће ипак наставити каријеру у Јувентусу. Од следећег лета.

Бјанконери су победили конкуренцију Челсија и успели да капаришу босанског репрезентативца из Шалкеа. Још пре неколико недеља је Јуве имао договор са Колашинцем да им се придружи наредног лета као слободан играч када му истекне уговор са Шалкеом. Али када је Патрис Евра напустио Марсељ, Јуве је покушао да убрза ствар и нудио прво 2.000.000, потом и 3.000.000 евра. Међутим, Шалке је све одбио и решио да изгуби фудбалера без обештећења.

А онда се појавио Челси и почео преговоре. Изгледало је да ће Антонио Конте успети да напакости бившем клубу и да окрене Босанца пут Стамфорд Бриџа. Босанац није имао ништа против, Челси је понудио 5.000.000 евра Шалкеу што је прилично добра сума за играча којем истиче уговор, али су Немци одбили и ово.

Како није успео да га доведе ове зиме, Челси није желео да прави договор за лето и Јувентус је коначно капарисао босанског репрезентативца. Локална штампа у Тпорину најављује да ће Колашинац наредне недеље допутовати у Италију на лекарске прегледе и потпис предуговора са Бјанконерима. 

Колашинац је постигао два гола и шест асистенција на 18 наступа за Шалке ове сезоне, а претходних је често паузирао због повреда, па је током четири и по године у првом тиму клуба из Гелзенкирхена одиграо 103 утакмице.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар