Juventus dovodi još jednog Bosanca!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac karijeru će nastaviti u Juventusu, prenose italijanski mediji. Juve pobedio Čelsi, pojačanje stiže na preglede! Bivši trener ipak nije napakostio Bjankonerima...

Fudbal 02.02.2017 | 11:00
Juventus dovodi još jednog Bosanca!
"Stara dama" je navodno pobedio Čelsi u trci za levim bekom Šalkea koji će na leto postati slobodan igrač.

Kako prenose mediji sa Apenina, Kolašinac bi naredne nedelje trebalo da obavi lekarske preglede i potpiše ugovor sa torinskim gigantom.

Juventus je ovog januara prodao Patrisa Evru Olimpiku iz Marseja, ali nije dovodio zamenu za iskusnog Francuza, jer Masimilijano Alegri veruje da Kvadvo Asamo i Federiko Matijelo mogu da pokriju levu stranu odbrane do leta.

Posle mnogo spekualcija, preokreta i pregovora, Sead Kolašinac će ipak nastaviti karijeru u Juventusu. Od sledećeg leta.

Bjankoneri su pobedili konkurenciju Čelsija i uspeli da kaparišu bosanskog reprezentativca iz Šalkea. Još pre nekoliko nedelja je Juve imao dogovor sa Kolašincem da im se pridruži narednog leta kao slobodan igrač kada mu istekne ugovor sa Šalkeom. Ali kada je Patris Evra napustio Marselj, Juve je pokušao da ubrza stvar i nudio prvo 2.000.000, potom i 3.000.000 evra. Međutim, Šalke je sve odbio i rešio da izgubi fudbalera bez obeštećenja.

A onda se pojavio Čelsi i počeo pregovore. Izgledalo je da će Antonio Konte uspeti da napakosti bivšem klubu i da okrene Bosanca put Stamford Bridža. Bosanac nije imao ništa protiv, Čelsi je ponudio 5.000.000 evra Šalkeu što je prilično dobra suma za igrača kojem ističe ugovor, ali su Nemci odbili i ovo.

Kako nije uspeo da ga dovede ove zime, Čelsi nije želeo da pravi dogovor za leto i Juventus je konačno kaparisao bosanskog reprezentativca. Lokalna štampa u Tporinu najavljuje da će Kolašinac naredne nedelje doputovati u Italiju na lekarske preglede i potpis predugovora sa Bjankonerima. 

Kolašinac je postigao dva gola i šest asistencija na 18 nastupa za Šalke ove sezone, a prethodnih je često pauzirao zbog povreda, pa je tokom četiri i po godine u prvom timu kluba iz Gelzenkirhena odigrao 103 utakmice.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar