Сјећања - На данашњи дан... Арсеналов једини пораз у шампионској 1991. години!

А Тони? Тони је био заузет тога дана, морао је у затвор... Генерацију Тобџија 2003/04 памтићемо заувек као Непобедиве. Тај Венгеров тим завршио је сезону у Премијер лиги без пораза и узео за сада последњу, 13. титулу шампиона за Тобџије. Мање је познато да је клуб из Лондона био још једном надомак сличног подвига, и то 23 године раније...

Фудбал 02.02.2017 | 10:30
Сјећања - На данашњи дан... Арсеналов једини пораз у шампионској 1991. години!
Генерацију Арсенала 2003/04. памтићемо заувек као Непобедиве. Тај Венгеров тим (Анри, Бергкамп, Вијера, Фабрегас, Пирес, Љунгберг, Кембел, Кол...) завршио је сезону у Премијер лиги без пораза и узео за сада последњу, 13. титулу шампиона за Тобџије. 

Али мање је познато да је клуб из Лондона био још једном надомак сличног подвига, и то 23 године раније. Управо на данашњи дан 1991. Челси је спречио свог градског ривала да фантастичну годину - а под претходним дуговечним менаџером Џорџом Грејемом- заокружи на величанствен начин. Плавци у оно време нису били ни изблиза значајан фактор у енглеском фудбалу као данас, но тог дана приредили су изненађење на свом на Стамфорд Бриџу и славили резултатом 2:1 (0:0).

Одбрана Арсенала на челу са Стивом Боулдом и Најџелом Винтебурном била је криминално лоша, што су Кери Диксон и Грејем Стјуарт у два наврата искористили. Утешни гол за госте дао је Алан Смит. Овај меч памти се и по томе што су Тобџије биле лишене услуга шерифа своје дефанзивне линије – Тонија Адамса. Тони је у оно време био на врхунцу алко-каријере и баш је тих дана био заузет – морао је у затвор да одлежи четири месеца због вожње у пијаном стању. 

Арсенал је генерално лоше одиграо читав тај фебруар (заређао неколико ремија после Челсија), но његов први пратилац Ливерпул није то искористио да га претекне на табели. Редси су одиграли 1:1 на Олд Трафорду, па 1:1 код куће са Ковентријем, да би врхунац био пораз од Лутона – 1:3. Грејемов тим задржао је минималну предност на табели и касније се у априлу одлепио на недостижних плус осам...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар