Sjećanja - Na današnji dan... Arsenalov jedini poraz u šampionskoj 1991. godini!

A Toni? Toni je bio zauzet toga dana, morao je u zatvor... Generaciju Tobdžija 2003/04 pamtićemo zauvek kao Nepobedive. Taj Vengerov tim završio je sezonu u Premijer ligi bez poraza i uzeo za sada poslednju, 13. titulu šampiona za Tobdžije. Manje je poznato da je klub iz Londona bio još jednom nadomak sličnog podviga, i to 23 godine ranije...

Fudbal 02.02.2017 | 10:30
Sjećanja - Na današnji dan... Arsenalov jedini poraz u šampionskoj 1991. godini!
Generaciju Arsenala 2003/04. pamtićemo zauvek kao Nepobedive. Taj Vengerov tim (Anri, Bergkamp, Vijera, Fabregas, Pires, Ljungberg, Kembel, Kol...) završio je sezonu u Premijer ligi bez poraza i uzeo za sada poslednju, 13. titulu šampiona za Tobdžije. 

Ali manje je poznato da je klub iz Londona bio još jednom nadomak sličnog podviga, i to 23 godine ranije. Upravo na današnji dan 1991. Čelsi je sprečio svog gradskog rivala da fantastičnu godinu - a pod prethodnim dugovečnim menadžerom Džordžom Grejemom- zaokruži na veličanstven način. Plavci u ono vreme nisu bili ni izbliza značajan faktor u engleskom fudbalu kao danas, no tog dana priredili su iznenađenje na svom na Stamford Bridžu i slavili rezultatom 2:1 (0:0).

Odbrana Arsenala na čelu sa Stivom Bouldom i Najdželom Vinteburnom bila je kriminalno loša, što su Keri Dikson i Grejem Stjuart u dva navrata iskoristili. Utešni gol za goste dao je Alan Smit. 



Ovaj meč pamti se i po tome što su Tobdžije bile lišene usluga šerifa svoje defanzivne linije – Tonija Adamsa. Toni je u ono vreme bio na vrhuncu alko-karijere i baš je tih dana bio zauzet – morao je u zatvor da odleži četiri meseca zbog vožnje u pijanom stanju. 

Arsenal je generalno loše odigrao čitav taj februar (zaređao nekoliko remija posle Čelsija), no njegov prvi pratilac Liverpul nije to iskoristio da ga pretekne na tabeli. Redsi su odigrali 1:1 na Old Trafordu, pa 1:1 kod kuće sa Koventrijem, da bi vrhunac bio poraz od Lutona – 1:3. Grejemov tim zadržao je minimalnu prednost na tabeli i kasnije se u aprilu odlepio na nedostižnih plus osam...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar