Бијељина - Нови Сад: На путу сарадње

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који у Новом Саду присуствује свечаностима поводом Дана Града, рекао је да Нови Сад и Биејљина имају много заједничког и да се сарадња ове двије локалне заједнице сваке године унапређује.

Република Српска 01.02.2017 | 20:14
Бијељина - Нови Сад: На путу сарадње
"Занимљива су нам, прије свега, овдашња искуства у привлачењу инвестиција и развоју индустријских зона, с обзиром на то да, као и код нас, пољопривреда и прерађивачка индустрија у новосадској регији заузимају значајан дио укупне привреде", истакао је Мићић током сусрета са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

Осим сусрета са Вучевићем и учешћа у протоколарном дијелу посјете, делегација Бијељине, коју предводи Мићић, имаће прилику да разговара и размијени искуства у руковођењу локалним заједницама са представницима бројних градова и општина из Србије, региона, Европе и свијета, саопштено је из Градске управе.



Градоначелник Новог Сада је, у обраћању званицама на свечаном пријему, подсјетио да се Дан Града обиљежава у знак сјећања на 1. фебруар 1748. године када је Нови Сад добио статус слободног краљевског града, а да се ове године Дан Града обиљежава у свјетлу титула које је Нови Сад добио у претходном периоду - Европске пријестонице културе 2021. године и Омладинске пријестонице Европе 2019. године

"Представници многих градова који су дошли да увеличају наше славље били су уз нас када смо се борили за престижне европске титуле, а сарађујемо у областима науке, културе, образовања, спорта и пољопривреде", поручио је Вучевић.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Семберац

01.02.2017 22:44

Шта Мићо провали. У Бијељини развијена прерађивачка индустрија. Гдје је он то видио фабрику у Бијељини. Можда је уснио. Осим полупразних тржних центара и кладионица у Бијељини нема ничег другог.

ОДГОВОРИТЕ