Bijeljina - Novi Sad: Na putu saradnje

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji u Novom Sadu prisustvuje svečanostima povodom Dana Grada, rekao je da Novi Sad i Biejljina imaju mnogo zajedničkog i da se saradnja ove dvije lokalne zajednice svake godine unapređuje.

Republika Srpska 01.02.2017 | 20:14
Bijeljina - Novi Sad: Na putu saradnje
"Zanimljiva su nam, prije svega, ovdašnja iskustva u privlačenju investicija i razvoju industrijskih zona, s obzirom na to da, kao i kod nas, poljoprivreda i prerađivačka industrija u novosadskoj regiji zauzimaju značajan dio ukupne privrede", istakao je Mićić tokom susreta sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Osim susreta sa Vučevićem i učešća u protokolarnom dijelu posjete, delegacija Bijeljine, koju predvodi Mićić, imaće priliku da razgovara i razmijeni iskustva u rukovođenju lokalnim zajednicama sa predstavnicima brojnih gradova i opština iz Srbije, regiona, Evrope i svijeta, saopšteno je iz Gradske uprave.



Gradonačelnik Novog Sada je, u obraćanju zvanicama na svečanom prijemu, podsjetio da se Dan Grada obilježava u znak sjećanja na 1. februar 1748. godine kada je Novi Sad dobio status slobodnog kraljevskog grada, a da se ove godine Dan Grada obilježava u svjetlu titula koje je Novi Sad dobio u prethodnom periodu - Evropske prijestonice kulture 2021. godine i Omladinske prijestonice Evrope 2019. godine

"Predstavnici mnogih gradova koji su došli da uveličaju naše slavlje bili su uz nas kada smo se borili za prestižne evropske titule, a sarađujemo u oblastima nauke, kulture, obrazovanja, sporta i poljoprivrede", poručio je Vučević.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Semberac

01.02.2017 22:44

Šta Mićo provali. U Bijeljini razvijena prerađivačka industrija. Gdje je on to vidio fabriku u Bijeljini. Možda je usnio. Osim polupraznih tržnih centara i kladionica u Bijeljini nema ničeg drugog.

ODGOVORITE