Хит на друштвеним мрежама: Евролигашки Радоњизам!

Дуг пут је прешао Дејан Радоњић! Од 13. априла 2013. године, када је сео на клупу црвено-белих, сваки дан је Звездиним навијачима лепши...

Кошарка 03.02.2017 | 15:15
Хит на друштвеним мрежама: Евролигашки Радоњизам!
Сваком присталици црвено-белих Дејан Радоњић је у последње четири године вратио осмех на лице! Док је обарала рекорде у АБА лиги и Евролиги, и Радоњић је стицао симпатије навијача, а нешто што је оставило траг иза сваке утакмице биле су реакције и изјаве Звездиног тренера. На крају, оне су прозване “радоњизам”, из поштовања према омиљеном стратегу.

Многима позната страница на Фејсбуку “Дневна доза Дејана Радоњића” покренула је ову сада главну шалу на друштвеним мрежама. Постављали су Радоњићеве изјаве, па и монтиране слике и видео клипове.

- Обично немам времена за модерну технологију, још читам новине, али сам полако почео и ја у телефону да отварам сајтове. Знам за “радоњизме”, слатко се насмејем томе. О свему ме са интернета информише ћерка Јована - каже Радоњић за Блицспорт.

Тренер клуба са Малог Калемегдана каже да “радоњизме” чита углавном на аеродрому и да се никад није увредио.

- Све то ми је јако интересантно и симпатично - додаје Дејо.

Издвојили смо само неке најзанимљивије изјаве, иако је готово сигурно да ће нека бити изостављена јер их има превише:

Уочи дерби утакмице са Партизаном, упитан је шта навијачи могу да очекују од тог меча, а она реченица која је уследила и коју сви још памтимо је: “Што се тиче очекивања, ми ћемо добити тај меч”.

Након утакмице са Реалом 27. новембра 2015. године, новинар га је питао ко би заменио Ребића да није могао да настави меч, а Радоњић је насмејао целу салу: “Ко би играо плеја? Па играч који би ушао уместо њега”.

После победе над Арманијем, следило је још тешких дуела у најхладнијем годишњем добу, а Радоњић је имао јасан коментар: “Иде зима, иде зима”…

Такође, сајт АБА лиге је једном приликом омогућио навијачима да му шаљу питања, а једно од најзанимљивијих је било: Са коликом разликом би Звезда побеђивала ривале да ви играте у пару са Јовићем на позицији плејмејкера?

- Зависи ко би био тренер. А ко би био Радоњић... - био је још бољи његов одговор.

Све то, уз нестварне успехе, разлози су што “радоњизам” више није духовити осврт на омиљеног тренера, већ одраз искрене навијачке љубави и дивљења према овом стратегу.

Дејанови урнебесни покрети

Колико су изјаве биле занимљиве, толико су били и његови покрети на утакмицама поред аут-линије. Навијачима је често знао да одлута поглед са паркета управо у том смеру, где је Дејан Радоњић сваки напад своје екипе, као и сваку одбрану испратио веома емотивно, толико да уђе на терен. Није крио незадовољство, ни тугу, ни срећу, а и није имао разлога.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар