Hit na društvenim mrežama: Evroligaški Radonjizam!

Dug put je prešao Dejan Radonjić! Od 13. aprila 2013. godine, kada je seo na klupu crveno-belih, svaki dan je Zvezdinim navijačima lepši...

Košarka 03.02.2017 | 15:15
Hit na društvenim mrežama: Evroligaški Radonjizam!
Svakom pristalici crveno-belih Dejan Radonjić je u poslednje četiri godine vratio osmeh na lice! Dok je obarala rekorde u ABA ligi i Evroligi, i Radonjić je sticao simpatije navijača, a nešto što je ostavilo trag iza svake utakmice bile su reakcije i izjave Zvezdinog trenera. Na kraju, one su prozvane “radonjizam”, iz poštovanja prema omiljenom strategu.

Mnogima poznata stranica na Fejsbuku “Dnevna doza Dejana Radonjića” pokrenula je ovu sada glavnu šalu na društvenim mrežama. Postavljali su Radonjićeve izjave, pa i montirane slike i video klipove.

- Obično nemam vremena za modernu tehnologiju, još čitam novine, ali sam polako počeo i ja u telefonu da otvaram sajtove. Znam za “radonjizme”, slatko se nasmejem tome. O svemu me sa interneta informiše ćerka Jovana - kaže Radonjić za Blicsport.

Trener kluba sa Malog Kalemegdana kaže da “radonjizme” čita uglavnom na aerodromu i da se nikad nije uvredio.

- Sve to mi je jako interesantno i simpatično - dodaje Dejo.

Izdvojili smo samo neke najzanimljivije izjave, iako je gotovo sigurno da će neka biti izostavljena jer ih ima previše:

Uoči derbi utakmice sa Partizanom, upitan je šta navijači mogu da očekuju od tog meča, a ona rečenica koja je usledila i koju svi još pamtimo je: “Što se tiče očekivanja, mi ćemo dobiti taj meč”.

Nakon utakmice sa Realom 27. novembra 2015. godine, novinar ga je pitao ko bi zamenio Rebića da nije mogao da nastavi meč, a Radonjić je nasmejao celu salu: “Ko bi igrao pleja? Pa igrač koji bi ušao umesto njega”.

Posle pobede nad Armanijem, sledilo je još teških duela u najhladnijem godišnjem dobu, a Radonjić je imao jasan komentar: “Ide zima, ide zima”…

Takođe, sajt ABA lige je jednom prilikom omogućio navijačima da mu šalju pitanja, a jedno od najzanimljivijih je bilo: Sa kolikom razlikom bi Zvezda pobeđivala rivale da vi igrate u paru sa Jovićem na poziciji plejmejkera?

- Zavisi ko bi bio trener. A ko bi bio Radonjić... - bio je još bolji njegov odgovor.

Sve to, uz nestvarne uspehe, razlozi su što “radonjizam” više nije duhoviti osvrt na omiljenog trenera, već odraz iskrene navijačke ljubavi i divljenja prema ovom strategu.

Dejanovi urnebesni pokreti

Koliko su izjave bile zanimljive, toliko su bili i njegovi pokreti na utakmicama pored aut-linije. Navijačima je često znao da odluta pogled sa parketa upravo u tom smeru, gde je Dejan Radonjić svaki napad svoje ekipe, kao i svaku odbranu ispratio veoma emotivno, toliko da uđe na teren. Nije krio nezadovoljstvo, ni tugu, ni sreću, a i nije imao razloga.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar