Станковић о Мурињу: Успио је да извуче из мене оно што нисам ни знао да имам!

Фудбалска каријера Дејана Станковића била је блистава... У мору анегдота, трофеја и успеха, бивши капитен репрезентације Србије издваја сезону у којој је са Интером и Жозеом Мурињом стигао до трипле круне.

Фудбал 04.02.2017 | 23:45
Станковић о Мурињу: Успио је да извуче из мене оно што нисам ни знао да имам!
- Те успомене никад неће избледети из моје главе. То је врх каријере за сваког фудбалера, свако сања да се попне на врх Европе. Ја сам то досањао и то љубоморно чувам! Има много анегдота из периода док сам радио са Португалцем, али неке ствари треба оставити за свлачионицу. Мурињо је посебан. Успео је да извуче из мене оно што нисам ни сам знао да имам, 120 одсто могућности - јасан је Станковић.

Он истиче да је радити са Мурињом било бајковито.

- Две године смо код њега играли на врхунском нивоу, и те 2010. освојили триплу круну. Невероватно је то. Захвалан сам му на заједничком раду и свему што сам научио од њега. У контакту смо повремено. Увек ће бити неко на кога ћу да се угледам - рекао је Станковић током боравка у Љубљани, на промоцији предстојећег Футсал Еуро 2018. организованог тачно годину дана до почетка првенства у дворани “Стожице”, које ће бити на програму од 30 јануара до 10. фебруара 2018. године.

Пре годину дана нашао се у улози амбасадора Европског првенства у футсалу у Београду, када је Србија стигла до полуфинала.

- Многи ни не знају како је лепо уживати у овом спорту, као што сам ја уживао у Београду гледајући препуне трибине у тако лепом надметању, у тако добром Европском првенству. Био је то велики успех како организатора, тако и наше репрезентације. Представљати футсал испред УЕФА и Србије у мом родном граду је било изванредно.

Уколико се Србија пласира на Футсал Еуро 2018. године, Станковић верује да момци могу да понове добар резултат и покажу да израстају у европску класу највишег ранга.

- Желим Србији много среће и да догура што је даље могуће. Публика нам је помогла на прошлом шампионату и то је увек важан фактор. Ми смо имали реалан квалитет, али уз помоћ публике то смо подигли на још виши ниво. Сигурно ћемо и у Словенији имати доста навијача, јер је близу.

Наш славни фудбалер најавио је да ће ускоро добити већа овлашћења као саветник првог човека УЕФА.

- За сад саветнички рад за Чеферина изгледа феноменално. Али, то ћемо подићи на већи ниво, обавестићу вас кад и званично почнем да радим за УЕФА, овако је за сада то неки рад на одређено. У наредне две до три недеље то ће бити кристално јасно.

Прича о регионалној лиги у фудбалу, где би се удружили Црвена звезда, Партизан, Динамо, Хајдук и други клубови још је без конкретних помака.

- У односу на оно што сам читао у новинама и чуо да се прича, нема никаквих новости у овом тренутку. Од идеје до реализације је веома дугачак пут, и тек када се коцкице мозаика буду склопиле, онда можемо да стекнемо слику каква ће то регионална лига да буде и да ли ће је уопште бити - закључује Станковић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар