Stanković o Murinju: Uspio je da izvuče iz mene ono što nisam ni znao da imam!

Fudbalska karijera Dejana Stankovića bila je blistava... U moru anegdota, trofeja i uspeha, bivši kapiten reprezentacije Srbije izdvaja sezonu u kojoj je sa Interom i Žozeom Murinjom stigao do triple krune.

Fudbal 04.02.2017 | 23:45
Stanković o Murinju: Uspio je da izvuče iz mene ono što nisam ni znao da imam!
- Te uspomene nikad neće izbledeti iz moje glave. To je vrh karijere za svakog fudbalera, svako sanja da se popne na vrh Evrope. Ja sam to dosanjao i to ljubomorno čuvam! Ima mnogo anegdota iz perioda dok sam radio sa Portugalcem, ali neke stvari treba ostaviti za svlačionicu. Murinjo je poseban. Uspeo je da izvuče iz mene ono što nisam ni sam znao da imam, 120 odsto mogućnosti - jasan je Stanković.

On ističe da je raditi sa Murinjom bilo bajkovito.

- Dve godine smo kod njega igrali na vrhunskom nivou, i te 2010. osvojili triplu krunu. Neverovatno je to. Zahvalan sam mu na zajedničkom radu i svemu što sam naučio od njega. U kontaktu smo povremeno. Uvek će biti neko na koga ću da se ugledam - rekao je Stanković tokom boravka u Ljubljani, na promociji predstojećeg Futsal Euro 2018. organizovanog tačno godinu dana do početka prvenstva u dvorani “Stožice”, koje će biti na programu od 30 januara do 10. februara 2018. godine.

Pre godinu dana našao se u ulozi ambasadora Evropskog prvenstva u futsalu u Beogradu, kada je Srbija stigla do polufinala.

- Mnogi ni ne znaju kako je lepo uživati u ovom sportu, kao što sam ja uživao u Beogradu gledajući prepune tribine u tako lepom nadmetanju, u tako dobrom Evropskom prvenstvu. Bio je to veliki uspeh kako organizatora, tako i naše reprezentacije. Predstavljati futsal ispred UEFA i Srbije u mom rodnom gradu je bilo izvanredno.

Ukoliko se Srbija plasira na Futsal Euro 2018. godine, Stanković veruje da momci mogu da ponove dobar rezultat i pokažu da izrastaju u evropsku klasu najvišeg ranga.

- Želim Srbiji mnogo sreće i da dogura što je dalje moguće. Publika nam je pomogla na prošlom šampionatu i to je uvek važan faktor. Mi smo imali realan kvalitet, ali uz pomoć publike to smo podigli na još viši nivo. Sigurno ćemo i u Sloveniji imati dosta navijača, jer je blizu.

Naš slavni fudbaler najavio je da će uskoro dobiti veća ovlašćenja kao savetnik prvog čoveka UEFA.

- Za sad savetnički rad za Čeferina izgleda fenomenalno. Ali, to ćemo podići na veći nivo, obavestiću vas kad i zvanično počnem da radim za UEFA, ovako je za sada to neki rad na određeno. U naredne dve do tri nedelje to će biti kristalno jasno.

Priča o regionalnoj ligi u fudbalu, gde bi se udružili Crvena zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk i drugi klubovi još je bez konkretnih pomaka.

- U odnosu na ono što sam čitao u novinama i čuo da se priča, nema nikakvih novosti u ovom trenutku. Od ideje do realizacije je veoma dugačak put, i tek kada se kockice mozaika budu sklopile, onda možemo da steknemo sliku kakva će to regionalna liga da bude i da li će je uopšte biti - zaključuje Stanković.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar