Никола Миленковић остаје: Имам двије жеље...

Никола Миленковић је могао, и може и даље, већ ове зиме да напусти "парни ваљак". У уторак је био близу излазним вратима клуба из Хумске, али се није реализовао трансфер у Андерлехт. Остаје у Партизану и планира да испуни два циља.

Фудбал 03.02.2017 | 14:30
Никола Миленковић остаје: Имам двије жеље...
Кара Мбођ је остао у Андерлехту, млади штопер Никола Миленковић и даље носи црно-белу опрему на Кипру.

А, врло лако је могло да се догоди да популарни "Блеки" у среду заврши боравак у клубу из Хумске и првим авионом из Ларнаке продужи за Брисел и задужи опрему белгијског великана.

Договор је био близу, није се знало до последњег тренутка шта ће се догодити, Кристал Палас и Лестер сити нису били конкретни, тако да је пропао трансфер Мбођа на Острво, а самим тим иМиленковића у Андерлехт.

"Белгијанци су били врло заинтересован, али нису продали свог штопера тако да се није ослободило место за мене. Драго ми је што ћу остати у Партизану, јер имам две жеље које још нисам испунио. Волео бих са црно-белима да постанем првак Србије и да заиграм у Европи. Надам се да ћу их остварити", рекао нам је Миленковић дан после завршетка прелазног рока.

Младом штоперу било је довољно свега годину дана да скрене пажњу богатих клубова на себе. Прошлог пролећа се није наиграо, али је јесенас био стандардан и врло успешан на терену.

Одавно се у српском фудбалу није догодило да за тинејџера, и то одбрамбеног фудбалера, стигне понуда од 4 милиона евра.

Миленковић поносно истиче: "После шест месеци да добијем понуду од четири милиона је велики успех за мене".

Изненада се нашао у фокусу прелазног рока и на мети богатих европских клубова. Није му било лако да остане концентрисан на свакодневне обавезе.

"Веома сам млад и можда ће све што се дешавало да утиче на мене. Али, главу сам 'наместио' у правом смеру и сигуран сам да неће бити великих последица, можда никаквих. Све се неочекивано догодило и није ми претерано жао, а, опет, драго ми је што ћу остати у Партизану", искрен је Миленковић.

Пред крај прелазног рока појавила се информација да би Никола могао да појача Торино наредног лета, а да се трансфер заврши већ ове зиме. Челници Партизана одбацили су такву опцију, али и скренули пажњу да није у свим државама окончана зимска фудбалска пијаца.

Миленковић је раније био на скенеру скаута Јувентуса, затим и Виљареала... Нема сумње да ће, уколико настави да пружа партије као у првом делу сезоне и вредно ради, једног дана завршити у јакој лиги и клубу највећих амбиција. Питање је само да ли ће Партизан имати "снаге" да га задржи, док му цена не порасте још више. Црно-бели услед беспарице полако попуштају и спремни су одмах да се одрекну свог бисера како би клуб преживео.

Миленковић је, без сумње, на путу да испуни прогнозу бившег тренера Ивана Томића да се неће дуго чекати дан када ће његова вредност на тржишту бити 30 милиона евра.

"Дај, Боже", скромно се смешка 19-годишњи штопер Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар