Nikola Milenković ostaje: Imam dvije želje...

Nikola Milenković je mogao, i može i dalje, već ove zime da napusti "parni valjak". U utorak je bio blizu izlaznim vratima kluba iz Humske, ali se nije realizovao transfer u Anderleht. Ostaje u Partizanu i planira da ispuni dva cilja.

Fudbal 03.02.2017 | 14:30
Nikola Milenković ostaje: Imam dvije želje...
Kara Mbođ je ostao u Anderlehtu, mladi štoper Nikola Milenković i dalje nosi crno-belu opremu na Kipru.

A, vrlo lako je moglo da se dogodi da popularni "Bleki" u sredu završi boravak u klubu iz Humske i prvim avionom iz Larnake produži za Brisel i zaduži opremu belgijskog velikana.

Dogovor je bio blizu, nije se znalo do poslednjeg trenutka šta će se dogoditi, Kristal Palas i Lester siti nisu bili konkretni, tako da je propao transfer Mbođa na Ostrvo, a samim tim iMilenkovića u Anderleht.

"Belgijanci su bili vrlo zainteresovan, ali nisu prodali svog štopera tako da se nije oslobodilo mesto za mene. Drago mi je što ću ostati u Partizanu, jer imam dve želje koje još nisam ispunio. Voleo bih sa crno-belima da postanem prvak Srbije i da zaigram u Evropi. Nadam se da ću ih ostvariti", rekao nam je Milenković dan posle završetka prelaznog roka.

Mladom štoperu bilo je dovoljno svega godinu dana da skrene pažnju bogatih klubova na sebe. Prošlog proleća se nije naigrao, ali je jesenas bio standardan i vrlo uspešan na terenu.

Odavno se u srpskom fudbalu nije dogodilo da za tinejdžera, i to odbrambenog fudbalera, stigne ponuda od 4 miliona evra.

Milenković ponosno ističe: "Posle šest meseci da dobijem ponudu od četiri miliona je veliki uspeh za mene".

Iznenada se našao u fokusu prelaznog roka i na meti bogatih evropskih klubova. Nije mu bilo lako da ostane koncentrisan na svakodnevne obaveze.

"Veoma sam mlad i možda će sve što se dešavalo da utiče na mene. Ali, glavu sam 'namestio' u pravom smeru i siguran sam da neće biti velikih posledica, možda nikakvih. Sve se neočekivano dogodilo i nije mi preterano žao, a, opet, drago mi je što ću ostati u Partizanu", iskren je Milenković.

Pred kraj prelaznog roka pojavila se informacija da bi Nikola mogao da pojača Torino narednog leta, a da se transfer završi već ove zime. Čelnici Partizana odbacili su takvu opciju, ali i skrenuli pažnju da nije u svim državama okončana zimska fudbalska pijaca.

Milenković je ranije bio na skeneru skauta Juventusa, zatim i Viljareala... Nema sumnje da će, ukoliko nastavi da pruža partije kao u prvom delu sezone i vredno radi, jednog dana završiti u jakoj ligi i klubu najvećih ambicija. Pitanje je samo da li će Partizan imati "snage" da ga zadrži, dok mu cena ne poraste još više. Crno-beli usled besparice polako popuštaju i spremni su odmah da se odreknu svog bisera kako bi klub preživeo.

Milenković je, bez sumnje, na putu da ispuni prognozu bivšeg trenera Ivana Tomića da se neće dugo čekati dan kada će njegova vrednost na tržištu biti 30 miliona evra.

"Daj, Bože", skromno se smeška 19-godišnji štoper Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar