Кузмић: Сигурно најбоља сезона у каријери!

Центар Црвене звезде проглашен је за најбољег играча Евролиге у јануару, а тим поводом дао је интервју за званични сајт такмичења...

Кошарка 03.02.2017 | 12:45
Кузмић: Сигурно најбоља сезона у каријери!
Огњен Кузмић ове сезоне игра као препорођен. Био је прави вођа Црвене звезде кроз тежак и напоран пут у јануару у ком су црвено-бели везали све саме победе да би дошли до укупног низа од седам добијених утакмица.

Куз је давао 11,6 поена и имао осам скокова у првом месецу 2017. године и тиме је заслужио звање најкориснијег играча Евролиге у јануару. Тим поводом дао је интервју за званичан сајт Евролиге, а ми вам преносимо делове тог разговора.

Центар Звезде истиче да му је ово најбоља сезона у каријери. Да јесте и раније играо добро, али не на овом нивоу.

"Ово је засигурно најбоља сезона у мојој каријери. И да будем искрен, на старту сезоне нисам могао ово да очекујем. Брзо сам се уклопио у тим. Кошарка је тимски спорт и не можете да играте сами. Моје игре су производ тима, игара мојих саиграча, хемије и конверзације коју имамо. Све ми то помаже да играм овако, а рекао бих да је то добро ове сезоне. Играо сам и раније добор, али не на овом нивоу. Само се надам да ће здравље да ме послужи. Када тим игра добро, сви изгледамо добро. То је најважније", рекао је Кузмићкоји има проблем са десном шаком, али би требало да наступи на утакмици против Анадолу Ефеса која је на програму у петак од 20.45.

Кузмић је у разговору истакао да га је изненадила тако убедљива победа на гостовању Басконији, да је очекивао тесан меч у Тел Авиву, али да нико није очекивао да ће црвено-бели везати седам победа.

"Наш скор 12-8 је озбиљан. Добили смо седам у низу, али нема потребе да себи намећемо додатни терет непотребним размишљањем о томе шта можемо да очекујемо до краја сезоне. Има још доста да се игра, морамо да се држимо плана. Нема потребе за радовањем, нисмо још ништа освојили. Али, свесни смо шта смо до сада урадили. Навијачи имају права да очекују, желе и да се надају, али нас 12 на терену се трудимо да то остваримо. Морамо да се фокусирамо на наш посао, и идемо од меча до меча", јасан је Кузмић.

Звездин тешкаш тренутно је најбољи скакач Евролиге са 8,1 ухваћеном лоптом по утакмици. А када смо код статистике, треба рећи да Чарлс Џенкинс држи прво место по украденим лоптама (2,1 по утакмици), а да је Стефан Јовић пети асистент Евролиге (шест асистенција по мечу).

Следећи је Ефес.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

03.02.2017 13:13

Одличан човјек и играч ,који је имао тежак пут у својој каријери. Потиче са наших простора и заиста ми је драго да му се све вратило у каријери. када се само сјетим да је у једном тренутку играо у Финској ,а гледај сада. наравно ,нежелим подцјенити Финску лигу,али је сада доказао да је играч за највеће улоге и тимове. Доказ да се труд и рад једном исплати. Браво земљак!

ОДГОВОРИТЕ