Kuzmić: Sigurno najbolja sezona u karijeri!

Centar Crvene zvezde proglašen je za najboljeg igrača Evrolige u januaru, a tim povodom dao je intervju za zvanični sajt takmičenja...

Košarka 03.02.2017 | 12:45
Kuzmić: Sigurno najbolja sezona u karijeri!
Ognjen Kuzmić ove sezone igra kao preporođen. Bio je pravi vođa Crvene zvezde kroz težak i naporan put u januaru u kom su crveno-beli vezali sve same pobede da bi došli do ukupnog niza od sedam dobijenih utakmica.

Kuz je davao 11,6 poena i imao osam skokova u prvom mesecu 2017. godine i time je zaslužio zvanje najkorisnijeg igrača Evrolige u januaru. Tim povodom dao je intervju za zvaničan sajt Evrolige, a mi vam prenosimo delove tog razgovora.

Centar Zvezde ističe da mu je ovo najbolja sezona u karijeri. Da jeste i ranije igrao dobro, ali ne na ovom nivou.

"Ovo je zasigurno najbolja sezona u mojoj karijeri. I da budem iskren, na startu sezone nisam mogao ovo da očekujem. Brzo sam se uklopio u tim. Košarka je timski sport i ne možete da igrate sami. Moje igre su proizvod tima, igara mojih saigrača, hemije i konverzacije koju imamo. Sve mi to pomaže da igram ovako, a rekao bih da je to dobro ove sezone. Igrao sam i ranije dobor, ali ne na ovom nivou. Samo se nadam da će zdravlje da me posluži. Kada tim igra dobro, svi izgledamo dobro. To je najvažnije", rekao je Kuzmićkoji ima problem sa desnom šakom, ali bi trebalo da nastupi na utakmici protiv Anadolu Efesa koja je na programu u petak od 20.45.

Kuzmić je u razgovoru istakao da ga je iznenadila tako ubedljiva pobeda na gostovanju Baskoniji, da je očekivao tesan meč u Tel Avivu, ali da niko nije očekivao da će crveno-beli vezati sedam pobeda.

"Naš skor 12-8 je ozbiljan. Dobili smo sedam u nizu, ali nema potrebe da sebi namećemo dodatni teret nepotrebnim razmišljanjem o tome šta možemo da očekujemo do kraja sezone. Ima još dosta da se igra, moramo da se držimo plana. Nema potrebe za radovanjem, nismo još ništa osvojili. Ali, svesni smo šta smo do sada uradili. Navijači imaju prava da očekuju, žele i da se nadaju, ali nas 12 na terenu se trudimo da to ostvarimo. Moramo da se fokusiramo na naš posao, i idemo od meča do meča", jasan je Kuzmić.

Zvezdin teškaš trenutno je najbolji skakač Evrolige sa 8,1 uhvaćenom loptom po utakmici. A kada smo kod statistike, treba reći da Čarls Dženkins drži prvo mesto po ukradenim loptama (2,1 po utakmici), a da je Stefan Jović peti asistent Evrolige (šest asistencija po meču).

Sledeći je Efes.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

03.02.2017 13:13

Odličan čovjek i igrač ,koji je imao težak put u svojoj karijeri. Potiče sa naših prostora i zaista mi je drago da mu se sve vratilo u karijeri. kada se samo sjetim da je u jednom trenutku igrao u Finskoj ,a gledaj sada. naravno ,neželim podcjeniti Finsku ligu,ali je sada dokazao da je igrač za najveće uloge i timove. Dokaz da se trud i rad jednom isplati. Bravo zemljak!

ODGOVORITE