Анализа - За њих прелазни рок није готов! Најбољих 11 слободних играча - Касерес, Есијен, Лампард...

Ево ко је још активан на тржишту. И бесплатан је...

Фудбал 03.02.2017 | 23:07
Анализа - За њих прелазни рок није готов! Најбољих 11 слободних играча - Касерес, Есијен, Лампард...
Иако је, када је куцнуо последњи час јануара 2017. године, у већини европских земаља прелазни рок завршен (није у Русији, Израелу...) постоје играчи на тржишту који могу да оду у било који клуб упркос чињеници да је пијаца "затворена", а то су - слободни играчи.

Већина клубова одрадила је највећи део посла већ сада, али за оне који би још да се појачају ево тима од 11 играча који засад немају клуб, а који је изабрао Скај спорт.

Најчешће су то времешни играчи са преко 30 година, али сигурно је да је у њима остало доволно ватре и да неке од њих заиста вреди довести. 

Најбоље од свега је што су - бесплатни!

КРИС КИРКЛАНД (35 година)

Бивши голман Енглеске, Ливерпула и Вигана придружио се Бурију на лето и потписао једногодишњи уговор, али је напустио клуб из личних разлога. Инстистира да се није повукао комплетно из фудбала, било као голман или тренер.

ЏОИ ОБРАЈАН (30 година)

Свестрани леви бек из Републике Ирске још тражи клуб откако је отпуштен у јуну из Вест Хема где је играо на 105 утакмица током пет сезона. Имао је велике проблеме са повредама, али са 30 година, ако може да буде "фит", Обрајан може да буде користан играч.

КРИСТОФЕР САМБА (32 године)

Стамени дефанзивац прошлог лета потписао је једногодишњи уговор за Панатинаикос, али је напустио Зелене раније овог месеца јер је раскинуо уговор. Иако је имао пробу у Крисал Паласу, репрезентативац Конга је сада на располагању свима који желе да појачају задњу линију одбране. Наравно, бесплатно.

МАРТИН КАСЕРЕС (29 година)

Искусни репрезентативац Уругваја играмо је за неке од највећих европских клубова у прошлој декади, укључујући Виљареал, Барселону, Севиљу и Јувентус. Напустио је Јувентус у јуну после четири године у Торину, још је у потрази за клубом и може да се доведе за 0 евра.

ДВАЈТ ТИЈЕНДАЛИ (31 година)

Тијендали је био на позајмици у Мидлсброу 2015. године сада је слободан агент. Он је летос био на проби у Бирмингему али није потписао. Делује као једна од лошијих опција на овој листи.

МАЈКЛ ЕСИЈЕН (34 године)

Везиста из Гане одржавао је кондицију у тренинг центру Челсија, али и даље је у потрази за клубом после одласка из Панатинаикоса у септембру. Есијен је фудбалер за ког је Мурињо једном рекао "да може да игра на свакој позицији осим да буде голман и нападач" провео је девет година играјући за Плавце.

НАЈЏЕЛ РИО КОКЕР (32 године)

Бивши фудбалер Вест Хема и Астон Виле играо је за Монтреал, али после одласка из тог клуба није нашао ангажман. Био је тесно повезиван са преласком у Селтик и Ренџерс у септембру, али још тражи клуб и требало би да је остало још нечега у резервоару.

РАУЛ МЕИРЕЛЕС (33 године)

Истетовирани везиста из Португалије повезиван је са доласком у Борнмут летос, али је и даље без клуба, а последњи клуб са којим се доводио у везу је Ренџерс. Играч који је наступао за Ливерпул, Челси, Фенербахче... Заслужује пажњу клубова.

ШАРЛ ЕНЗОГБИЈА (30 година)

Француз је провео пет година у Астон Вили, потом је тренирао са Сандерлендом, али је Мојес одлучио да му не понуди уговор. Покушао је и у Нанту, али није прошао јер су доктори утврдили да има озбиљне проблеме са срцем. Још није отишао у пензију, тако да...

ФРЕНК ЛАМПАРД (38 година)

Бивши фудбалер Челсија и репрезентације Енглеске напустио је Њујорк Сити у новембру после две године проведене у МЛС лиги. Многи очекују да ће окачити копачке о клин. Али, он се повезивао са преласком у Свонси, Палас, ВБА у овом прелазном року, али и у Брајтон. О Френкију је непотребно трошити речи...

КАРЛТОН КОЛ (33 године)

Карлтон Кол је тренирао са Вест Хемом у новембру после растанка са америчким трећелигашем Сакраментом. Реако је да ће одржавати кондицију до јануара. Сада се не зна његова будућност, али са 33 године, јасно је да бивши репрезентативац Енглеске има шта да понуди.

На ову листу додали бисмо свакако и легендарног Дидијеа Дрогбу...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар