Analiza - Za njih prelazni rok nije gotov! Najboljih 11 slobodnih igrača - Kaseres, Esijen, Lampard...

Evo ko je još aktivan na tržištu. I besplatan je...

Fudbal 03.02.2017 | 23:07
Analiza - Za njih prelazni rok nije gotov! Najboljih 11 slobodnih igrača - Kaseres, Esijen, Lampard...
Iako je, kada je kucnuo poslednji čas januara 2017. godine, u većini evropskih zemalja prelazni rok završen (nije u Rusiji, Izraelu...) postoje igrači na tržištu koji mogu da odu u bilo koji klub uprkos činjenici da je pijaca "zatvorena", a to su - slobodni igrači.

Većina klubova odradila je najveći deo posla već sada, ali za one koji bi još da se pojačaju evo tima od 11 igrača koji zasad nemaju klub, a koji je izabrao Skaj sport.

Najčešće su to vremešni igrači sa preko 30 godina, ali sigurno je da je u njima ostalo dovolno vatre i da neke od njih zaista vredi dovesti. 

Najbolje od svega je što su - besplatni!

KRIS KIRKLAND (35 godina)

Bivši golman Engleske, Liverpula i Vigana pridružio se Buriju na leto i potpisao jednogodišnji ugovor, ali je napustio klub iz ličnih razloga. Instistira da se nije povukao kompletno iz fudbala, bilo kao golman ili trener.

DŽOI OBRAJAN (30 godina)

Svestrani levi bek iz Republike Irske još traži klub otkako je otpušten u junu iz Vest Hema gde je igrao na 105 utakmica tokom pet sezona. Imao je velike probleme sa povredama, ali sa 30 godina, ako može da bude "fit", Obrajan može da bude koristan igrač.

KRISTOFER SAMBA (32 godine)

Stameni defanzivac prošlog leta potpisao je jednogodišnji ugovor za Panatinaikos, ali je napustio Zelene ranije ovog meseca jer je raskinuo ugovor. Iako je imao probu u Krisal Palasu, reprezentativac Konga je sada na raspolaganju svima koji žele da pojačaju zadnju liniju odbrane. Naravno, besplatno.

MARTIN KASERES (29 godina)

Iskusni reprezentativac Urugvaja igramo je za neke od najvećih evropskih klubova u prošloj dekadi, uključujući Viljareal, Barselonu, Sevilju i Juventus. Napustio je Juventus u junu posle četiri godine u Torinu, još je u potrazi za klubom i može da se dovede za 0 evra.

DVAJT TIJENDALI (31 godina)

Tijendali je bio na pozajmici u Midlsbrou 2015. godine sada je slobodan agent. On je letos bio na probi u Birmingemu ali nije potpisao. Deluje kao jedna od lošijih opcija na ovoj listi.

MAJKL ESIJEN (34 godine)

Vezista iz Gane održavao je kondiciju u trening centru Čelsija, ali i dalje je u potrazi za klubom posle odlaska iz Panatinaikosa u septembru. Esijen je fudbaler za kog je Murinjo jednom rekao "da može da igra na svakoj poziciji osim da bude golman i napadač" proveo je devet godina igrajući za Plavce.

NAJDŽEL RIO KOKER (32 godine)

Bivši fudbaler Vest Hema i Aston Vile igrao je za Montreal, ali posle odlaska iz tog kluba nije našao angažman. Bio je tesno povezivan sa prelaskom u Seltik i Rendžers u septembru, ali još traži klub i trebalo bi da je ostalo još nečega u rezervoaru.

RAUL MEIRELES (33 godine)

Istetovirani vezista iz Portugalije povezivan je sa dolaskom u Bornmut letos, ali je i dalje bez kluba, a poslednji klub sa kojim se dovodio u vezu je Rendžers. Igrač koji je nastupao za Liverpul, Čelsi, Fenerbahče... Zaslužuje pažnju klubova.

ŠARL ENZOGBIJA (30 godina)

Francuz je proveo pet godina u Aston Vili, potom je trenirao sa Sanderlendom, ali je Mojes odlučio da mu ne ponudi ugovor. Pokušao je i u Nantu, ali nije prošao jer su doktori utvrdili da ima ozbiljne probleme sa srcem. Još nije otišao u penziju, tako da...

FRENK LAMPARD (38 godina)

Bivši fudbaler Čelsija i reprezentacije Engleske napustio je Njujork Siti u novembru posle dve godine provedene u MLS ligi. Mnogi očekuju da će okačiti kopačke o klin. Ali, on se povezivao sa prelaskom u Svonsi, Palas, VBA u ovom prelaznom roku, ali i u Brajton. O Frenkiju je nepotrebno trošiti reči...

KARLTON KOL (33 godine)

Karlton Kol je trenirao sa Vest Hemom u novembru posle rastanka sa američkim trećeligašem Sakramentom. Reako je da će održavati kondiciju do januara. Sada se ne zna njegova budućnost, ali sa 33 godine, jasno je da bivši reprezentativac Engleske ima šta da ponudi.

Na ovu listu dodali bismo svakako i legendarnog Didijea Drogbu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar