Звездан Терзић на суђењу: Идемо у Москву!

Суђење бившем првом човеку ОФК Београда Звездану Терзићу, који је са сарадницима оптужен за незаконито присвајање више милиона евра од трансфера три фудбалера, одложено је данас за 4. април.

Фудбал 01.02.2017 | 21:00
Звездан Терзић на суђењу: Идемо у Москву!
Терзић, који је сада директор ФК Црвена звезда, оптужен је да је са осталим оптуженима злоупотребом службеног положаја незаконито присвојио готово четири милиона евра при продаји фудбалера ОФК Београда Вање Грубача у Хамбургер, Срђана Станића у московски Спартак и Бранислава Ивановића у Локомотиву.

Поред Терзића, оптужени су и бивши директор ОФК Београда Владимир Булатовић и бивши функционер тог клуба Дражен Подунавац, док је поступак раздвојен против некадашњег генералног секратара Заједнице фудбалских клубова Прве савезне лиге Милована Никодиновића.

Суђење пред Вишим судом у Београду одложено је јер је судски вештак Драган Радуловић тражио додатно време да проучи преводе докумената о трансферима фудбалера, који су стигли из страних клубова.

Судија Зоран Ђорђевић наложио је тужилаштву да се у наставку поступка "замолним путем" саслушају представници Хамбургера, Спартака и Локомотиве, а замолнице ће бити послате прво правосудним властима Русије и Немачке.

Представници Локомотиве требало би да одговоре ко је 2006. године у име тог клуба преговарао о трансферу Ивановића и шта је договорено, како је трансакција о том преласку заведена у пословне књиге Локомотиве и у ком својству је у преговорима учестовао Мика Брашњовић, власник фирме Еко продукт и бивши председник Управног одбора ОФК Београда. Брашњовић је, иначе, био оптужен као члан "стечајне мафије" и касније се убио.

Питање које би српско тужилаштво требало да постави је и да ли је и у ком својству у преговорима учествовала и агенција "Гардијан ворлд" из Вашингтона.

Представници Спартака требало би да одговоре на иста питања о трансферу Срђана Станића, као и представници Хамбургера о трансферу Грубача.

Судија Ђорђевић је поменуо и уговор о том трансферу из 1997. године, а Момчило Булатовић, адвокат оптуженог Владимира Булатовића, подсетио је да је од тада прошло 20 година, када наступа апсолутна застарелост.

"Није спорно, шта је застарело, застарело је, видећемо", рекао је судија Ђорђевић.

Потом је разматрано на који начин ће бити саслушани представници страних клубова, видео конференцијском везом или непосредним саслушањем, као и да ли ће одбрана присуствовати саслушањима.

"Идемо у Москву", добацио је Терзић са оптуженичке клупе.

Адвокат Булатовић је потом говорио и о могућем саслушању представника агенције из Вашингтона и тим поводом поменуо је одлуке америчке администрације и бившег председника САД Барака Обаму.

"Колега, молим Вас, немојте сада Обаму, о Обами ћемо после суђења, дајте да се сада концентришемо на оптужене и оптужницу", рекао судија Ђорђевић адвокату.

Судија је на крају рекао да је предмет веома обиман и "суђење траје колико траје" и да се због тога труди да поступак води што је могуће ефикасније.

Истрага против Звездана Терзића покренута је 2008. године, а своју одбрану на суђењу је први пут изнео 2011. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар