Zvezdan Terzić na suđenju: Idemo u Moskvu!

Suđenje bivšem prvom čoveku OFK Beograda Zvezdanu Terziću, koji je sa saradnicima optužen za nezakonito prisvajanje više miliona evra od transfera tri fudbalera, odloženo je danas za 4. april.

Fudbal 01.02.2017 | 21:00
Zvezdan Terzić na suđenju: Idemo u Moskvu!
Terzić, koji je sada direktor FK Crvena zvezda, optužen je da je sa ostalim optuženima zloupotrebom službenog položaja nezakonito prisvojio gotovo četiri miliona evra pri prodaji fudbalera OFK Beograda Vanje Grubača u Hamburger, Srđana Stanića u moskovski Spartak i Branislava Ivanovića u Lokomotivu.

Pored Terzića, optuženi su i bivši direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović i bivši funkcioner tog kluba Dražen Podunavac, dok je postupak razdvojen protiv nekadašnjeg generalnog sekratara Zajednice fudbalskih klubova Prve savezne lige Milovana Nikodinovića.

Suđenje pred Višim sudom u Beogradu odloženo je jer je sudski veštak Dragan Radulović tražio dodatno vreme da prouči prevode dokumenata o transferima fudbalera, koji su stigli iz stranih klubova.

Sudija Zoran Đorđević naložio je tužilaštvu da se u nastavku postupka "zamolnim putem" saslušaju predstavnici Hamburgera, Spartaka i Lokomotive, a zamolnice će biti poslate prvo pravosudnim vlastima Rusije i Nemačke.

Predstavnici Lokomotive trebalo bi da odgovore ko je 2006. godine u ime tog kluba pregovarao o transferu Ivanovića i šta je dogovoreno, kako je transakcija o tom prelasku zavedena u poslovne knjige Lokomotive i u kom svojstvu je u pregovorima učestovao Mika Brašnjović, vlasnik firme Eko produkt i bivši predsednik Upravnog odbora OFK Beograda. Brašnjović je, inače, bio optužen kao član "stečajne mafije" i kasnije se ubio.

Pitanje koje bi srpsko tužilaštvo trebalo da postavi je i da li je i u kom svojstvu u pregovorima učestvovala i agencija "Gardijan vorld" iz Vašingtona.

Predstavnici Spartaka trebalo bi da odgovore na ista pitanja o transferu Srđana Stanića, kao i predstavnici Hamburgera o transferu Grubača.

Sudija Đorđević je pomenuo i ugovor o tom transferu iz 1997. godine, a Momčilo Bulatović, advokat optuženog Vladimira Bulatovića, podsetio je da je od tada prošlo 20 godina, kada nastupa apsolutna zastarelost.

"Nije sporno, šta je zastarelo, zastarelo je, videćemo", rekao je sudija Đorđević.

Potom je razmatrano na koji način će biti saslušani predstavnici stranih klubova, video konferencijskom vezom ili neposrednim saslušanjem, kao i da li će odbrana prisustvovati saslušanjima.

"Idemo u Moskvu", dobacio je Terzić sa optuženičke klupe.

Advokat Bulatović je potom govorio i o mogućem saslušanju predstavnika agencije iz Vašingtona i tim povodom pomenuo je odluke američke administracije i bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu.

"Kolega, molim Vas, nemojte sada Obamu, o Obami ćemo posle suđenja, dajte da se sada koncentrišemo na optužene i optužnicu", rekao sudija Đorđević advokatu.

Sudija je na kraju rekao da je predmet veoma obiman i "suđenje traje koliko traje" i da se zbog toga trudi da postupak vodi što je moguće efikasnije.

Istraga protiv Zvezdana Terzića pokrenuta je 2008. godine, a svoju odbranu na suđenju je prvi put izneo 2011. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar