На четири године стажа, дан одмора

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да је данас у Бањалуци са социјалним партнерима утврђен начин обрачуна годишњих одмора према коме на четири године стажа радник добија дан годишњег одмора.

Република Српска 01.02.2017 | 16:53
На четири године стажа, дан одмора
"Прихваћен је приједлог Владе Српске о начину обрачуна годишњих одмора, али ће социјални партнери ово разматрати и на својим органима. Нисмо се данас успјели договорити о висини регреса и о томе ћемо наставити да разговарамо", рекао је новинарима Касиповић, након састанка представника Владе Српске са делегацијама Свеза синдиката, Конфедерације синдиката и Уније удружења послодаваца Републике Српске.

Он је навео да је на састанку договорено да плаћено одстуство у сврху синдикалног организовања буде у оквиру пет дана, што је раније дефинисано.

"Остаје веома важно питање, а то је здравствена заштита жена. Затражићемо мишљење Министарства здравља и социјалне заштите и Фонда здравствене заштите, али смо јединствени да ово мора бити обезбијеђено", додао је Касиповић, оцијенивши да је питање обрачуна минулог рада добро дефинисано у колективним уговорима које је Влада договорила са буџетским корисницима.

Он је напоменуо да су договорени услови за рад синдиката, односно да ово питање мора бити ријешено гранским и појединачим колективним уговорима.

"Били смо данас конструктивни и у доброј намјери разговарали. У наредних 15 координисаћу наш наредни састанак на коме ћемо разговарати о преосталим отвореним питањима", рекао је Касиповић.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Регрес за прогрес

01.02.2017 17:11

Регрес немају просвјетни радници већ годинама, а ни топли оброк већ годинама, све је "стрпано" у плату, која је међу најнижима на том нивоу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

01.02.2017 17:44

За 26 година стаза плата 1130,00км! И ниста висе. Све је у томе и регрес и огрев и зимница и топли оброк! А јануарска ће бити несто умањена, колико сазнаћемо. Знам да нам је од одузетих 10% од пре пар година враћено5%! Хоће ли икад вратити све не знам! Најбројнију писмену групацију превесласе струцно!

Name

цвијет

01.02.2017 17:39

Касиповиц,бивси новинар,је изгледа цовјек који се разумије у све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

02.02.2017 07:49

НИЈЕ РАДИО НИ КАО НОВИНАР, НЕГО СЕ "МУВАО" ПО ГЛАСОВОМ МАРКЕТИНГУ!!!

ОДГОВОРИТЕ