Ђоковић: Није ме изненадио Федерер

Новак Ђоковић није изненађен тријумфом Роџера Федерера на Аустралијан опену пре неколико дана.

Тенис 01.02.2017 | 17:45
Ђоковић: Није ме изненадио Федерер
Швајцарац је у финалу победио Рафаела Надала у пет сетова и освојио 18. Грен слем у каријери, први од 2012.

"Нисам изненађен јер од Федерера увек можете очекивати да ће играти на највишем нивоу када је здрав. Био је шест месеци ван терена због повреде, али се вратио свеж и спреман. Играо је изузетно, могу само да му честитам. Финале између њега и Надала је једно од обележја спорта, више је од тениса, једно од највећих ривалстава свих времена. Надал је такође играо одлично, обојица су показали да су велики шампиони на и ван терена. Ово је велики добитак за тенис", рекао је Ђоковић.

Њега предстојећег викенда очекује наступ за Србију против Русије у Нишу, у првом колу Светске групе Дејвис купа.

"Пресрећан сам што сам опет са овим момцима који су ми блиски пријатељи. Имамо посебно атмосферу кад год смо заједно. Русија има млад и мотивисан тим, не смемо их потценити ни под којим условима. Никад нисам играо у Нипу, али знам да нас чека сјајна атмосфера и радујем се томе", истакао је најбољи српски тенисер.

Он се посебно захвалио Ненаду Зимоњићу који обавља функцију селектора тима, али није заборавио ни бившег.

"Надам се великим успесима под његовим вођством. Хвала и Богдану Обрадовићу с којим смо имали много сјајних момената, не смемо заборавити успехе које смо остварили с њим", рекао је Новак.

"Не смемо заборавити да Ђоковић игра чешће за Србију његови ривали за своје земље. Заслужује похвале и подршку због несебичне посвећености Србији. Он је учинио Србију поносном својим достигнућима", похвалио је Ђоковића Зимоњић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар