Đoković: Nije me iznenadio Federer

Novak Đoković nije iznenađen trijumfom Rodžera Federera na Australijan openu pre nekoliko dana.

Tenis 01.02.2017 | 17:45
Đoković: Nije me iznenadio Federer
Švajcarac je u finalu pobedio Rafaela Nadala u pet setova i osvojio 18. Gren slem u karijeri, prvi od 2012.

"Nisam iznenađen jer od Federera uvek možete očekivati da će igrati na najvišem nivou kada je zdrav. Bio je šest meseci van terena zbog povrede, ali se vratio svež i spreman. Igrao je izuzetno, mogu samo da mu čestitam. Finale između njega i Nadala je jedno od obeležja sporta, više je od tenisa, jedno od najvećih rivalstava svih vremena. Nadal je takođe igrao odlično, obojica su pokazali da su veliki šampioni na i van terena. Ovo je veliki dobitak za tenis", rekao je Đoković.

Njega predstojećeg vikenda očekuje nastup za Srbiju protiv Rusije u Nišu, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

"Presrećan sam što sam opet sa ovim momcima koji su mi bliski prijatelji. Imamo posebno atmosferu kad god smo zajedno. Rusija ima mlad i motivisan tim, ne smemo ih potceniti ni pod kojim uslovima. Nikad nisam igrao u Nipu, ali znam da nas čeka sjajna atmosfera i radujem se tome", istakao je najbolji srpski teniser.

On se posebno zahvalio Nenadu Zimonjiću koji obavlja funkciju selektora tima, ali nije zaboravio ni bivšeg.

"Nadam se velikim uspesima pod njegovim vođstvom. Hvala i Bogdanu Obradoviću s kojim smo imali mnogo sjajnih momenata, ne smemo zaboraviti uspehe koje smo ostvarili s njim", rekao je Novak.

"Ne smemo zaboraviti da Đoković igra češće za Srbiju njegovi rivali za svoje zemlje. Zaslužuje pohvale i podršku zbog nesebične posvećenosti Srbiji. On je učinio Srbiju ponosnom svojim dostignućima", pohvalio je Đokovića Zimonjić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar