Од чега болује Доналд Трамп?

Хилари Клинтон је тврдила да је Доналд Трамп “темпераментно неподобан” да буде председник САД, а последњих месеци многи су дошли до истог закључка. Наравно, Клинтонова је била његова политичка противница, али психолози сада сматрају да је била на добром трагу.

Свијет 01.02.2017 | 15:19
Од чега болује Доналд Трамп?
Све донедавно психолозима није било дозвољено да разговарају с новинарима о свом открићу, али је сада то правило прекршено и они су проговорили о Трамповој наводној болести.

Један од њих психотерапеут Џон Д. Гартнер тврди да је Трамп “ментално тешко болестан и тепераментно неспособан да буде председник”.

Он верује да Трамп показује знаке “малигног нарцизма”, који се дефинише као мешавина нарцизма, поремећаја антисоцијалне личности, агресивности и садизма.

Нарцизам је једна од најчешћих дијагноза које психолози приписују Трампу.

“Нарцизам помрачује његову способност да види стварност, па код такве особе логични аргументи не дају никакав ефекат”, каже клинички психолог др Џули Фатрел за “Њујорк дејли њуз”.

“Три милиона жена маршира? То њега не дотиче. Саветници истичу да таква политика није добра. Њега баш брига.”

У децембру је троје водећих професора психијатрије писало Бараку Обами и изразило забринутост за Трампову менталну стабилност.

“Он показује симптоме менталне нестабилности укључујући импулсивност, комплекс више вредности, хиперсензитивност на сваки облик критике и делује да не може да разликује фантазију од реалности, због чега сматрамо упитним његову погодност за преузимање великих одговорности у Белој кући”, написали су професори Харварда бившем председнику тражећи од њега да од Трампа захтева “потпуну медицинску и неуропсихијатријску процену”.

Међутим, неки стручњаци за ментално здравље сматрају да такве оцене психијатара треба узети с резервом, нарочито ако свог “пацијента” никад нису видели.

“Није етично нити се може сматрати добром праксом да се неки појединац, ког нисте ни срели, коментарише на такав начин. Важно је истаћи и да постоји разлика између поремећаја личности и менталне болести”, каже професор психијатрије Данијел Смит са Универзитета у Глазгову.

(Индепендент)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ВАСКЕ

01.02.2017 16:19

Та диогноза је ср...е кроз густо грање.Цовјек направио толики капитал,направио,толику дјецу, здраву праву, лијепу, успјесну и јос побједио ону отровницу и сад болестан и види цуда психицки.Па ста би написали одлазецем клемпи и псоријазном Клинтону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак Мата

02.02.2017 16:21

Вала свака част

Name

Михаило Микиц

01.02.2017 16:28

Вецина Американаца са заљењем мисли да психолизи који су из партијски и политицки разлига дијагнозу болести прописали Трампу слободно могу исту дијагнозу да пропису за себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

01.02.2017 22:22

И гору!

Name

Драган

01.02.2017 16:46

Не будите наивни у оцјенама психолоског стања Доналда Трампа поготово на то нема право господја Клинтон зато сто је обицна лазљивица и она зели да своје симптоме болести пребаци на Трампа јер се не мозе помирити са поразом.Сада це неки мозда успоредјивати и Додика са Трампом везано за психолоско стање посто и за њега казу да има психицке поремецаје.Када немате аргумената и зелите некога да понизите најлаксе је да га прогласите лудим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

01.02.2017 16:57

Трамп болује од побједе над вјештицом Клинтон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изет

01.02.2017 17:05

Трамп види само свој интерес као сви политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никсон

01.02.2017 17:37

Несто се не сјецам да су се професори психијатрије огласили када је предсједник био Дзордз Бус Младји.Ако он није био лудак онда не знам ко је.Цовијек досао у посјету Хрватској и поздравља масе са ,,поздрављам моје драге Украјинце,,.Тек сто је имао тикове и гримасе.Да подсјетим,он је био прије Обаме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

01.02.2017 18:11

Да је тако не би чоек има толико богатство

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

01.02.2017 19:22

Штета што се није угледо на Олбрајтову и ову змију Клинтонову да мрзи читав свјет ко оне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени се цини супротно

01.02.2017 22:25

Трумп, и те како влада ситуацијпм.

ОДГОВОРИТЕ