Видео - Боаћи: Тејго ми је причао да је српски дерби као рат!

Нови центарфор Црвене звезде Ричмонд Боаћи рекао је да је веома срећан што је дошао у српски клуб, посебно због навијача о којима зна много.

Фудбал 02.02.2017 | 14:30
Видео - Боаћи: Тејго ми је причао да је српски дерби као рат!
Гањанин је истакао и да се највише радује вечитом дербију са Партизаном.

"Звезда је клуб који је био шампион Европе, који има фантастичне навијаче и веома сам срећан што сам дошао. Навијачи су страшни и мислим да је то добро, да нам помажу да побеђујемо. Нападач сам и дошао сам да постижем голове и решавам утакмице", рекао је Боаћи новинарима у Пафосу,на Кипру.

Он ће наредних годину и по дана играти на позајмици из италијанске Латине, после чега ће Звезда имати право да откупи његов уговор.

"Очекујем да ћу постизати голове и побеђвати у новом клубу, а верујем да ће сви после првих шест месеци бити задовољан мојим учинком у клубу. Верујем да ћу дати пуно голова", казао је овај двадесетчетворогодишњи нападач из Гане.

Боаћи је навео да одавно зна за Звезду, посебно због навијача и екипе која је 1991. године била шампион Европе, с обзиром на то да, како је рекао, много прати фудбал.

Посебно интересовање је показао за вечити дерби против Партизана, о ком му је причао сународник и пријатељ Принс Тејго, који је наступао за црно-беле.

"Тејго ми је рекао да је вечити дерби као рат. Одувек сам волео да дајем голове у дербијима и важним утакмицама и због тога ме је занимало ко је бољи од та два клуба", истакао је Боаћи.

Каже и да је раговарао са сународником Абрахамом Фримпонгом, који је раније током јануарског прелазног рока дошао у Звезду.

"Рекао ми је да су људи у Србији веома добри, што сам и сам видео док сам био у Београду, а да је Звезда најбољи клуб у земљи", казао је Боаћи и додао да је пре доласка у Звезду разговарао и са Ли Адијем и Хамину Драманом, који су такође наступали за црвено-беле.

"Познајем Ли Адија и Хамину Драмана, од некадашњих играча Црвене звезде, а такође се дружим и са Принцом Тејгом. Разговарао сам са Ли Адијем који ми је рекао да је Звезда фантастичан клуб, а вечити дерби ми је описао као прави рат. Играо сам и са Мирком Вучинићем у Јувентусу, односно са Бошком Јанковићем у Ђенои. Веома сам срећан што сам овде, знао сам за навијаче који су феноменлани, а знам и за тим који је 1991. године био првак Европе, јер доста гледам и пратим фудбал".

Упитан за позицију на терену која му највише одговара, Боаћи је рекао да углавном игра као централни нападач, али да може и по крилима, у зависности шта буде желео тренер и каква је формација.

Он је рекао да је спреман да се одмах стави на располагање тренеру Миодрагу Божовићу и да је у такмичарском ритму.

Боаћи је пре неколико година важио за једног од најталентованијих фудбалера у Италији, у коју је дошао са 15 година. Био је у бројним клубовима, укључујући Јувентус.

"Први део каријере у Аталанти је био добар, други не. Мислим да сваки играч има периоде када је добро и када није добро, то се и мени десило у Аталанти када је стигао нови тренер, јер он је имао неке нове замисли и захтеве. Важно је рећи да сам у такмичарском ритму. Спреман сам, до сада сам играо лигу, паузирао сам само два дана тако да нема никаквих проблема око припремљености и надам се да ћу конкурисати за сзартну поставу већ на почетку сезоне".

По његовим речима, сваки фудбалер има успоне и падове током каријере и нада се да ће имати успешан период у Црвеној звезди.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар