Video - Boaći: Tejgo mi je pričao da je srpski derbi kao rat!

Novi centarfor Crvene zvezde Ričmond Boaći rekao je da je veoma srećan što je došao u srpski klub, posebno zbog navijača o kojima zna mnogo.

Fudbal 02.02.2017 | 14:30
Video - Boaći: Tejgo mi je pričao da je srpski derbi kao rat!
Ganjanin je istakao i da se najviše raduje večitom derbiju sa Partizanom.

"Zvezda je klub koji je bio šampion Evrope, koji ima fantastične navijače i veoma sam srećan što sam došao. Navijači su strašni i mislim da je to dobro, da nam pomažu da pobeđujemo. Napadač sam i došao sam da postižem golove i rešavam utakmice", rekao je Boaći novinarima u Pafosu,na Kipru.

On će narednih godinu i po dana igrati na pozajmici iz italijanske Latine, posle čega će Zvezda imati pravo da otkupi njegov ugovor.

"Očekujem da ću postizati golove i pobeđvati u novom klubu, a verujem da će svi posle prvih šest meseci biti zadovoljan mojim učinkom u klubu. Verujem da ću dati puno golova", kazao je ovaj dvadesetčetvorogodišnji napadač iz Gane.

Boaći je naveo da odavno zna za Zvezdu, posebno zbog navijača i ekipe koja je 1991. godine bila šampion Evrope, s obzirom na to da, kako je rekao, mnogo prati fudbal.

Posebno interesovanje je pokazao za večiti derbi protiv Partizana, o kom mu je pričao sunarodnik i prijatelj Prins Tejgo, koji je nastupao za crno-bele.

"Tejgo mi je rekao da je večiti derbi kao rat. Oduvek sam voleo da dajem golove u derbijima i važnim utakmicama i zbog toga me je zanimalo ko je bolji od ta dva kluba", istakao je Boaći.

Kaže i da je ragovarao sa sunarodnikom Abrahamom Frimpongom, koji je ranije tokom januarskog prelaznog roka došao u Zvezdu.

"Rekao mi je da su ljudi u Srbiji veoma dobri, što sam i sam video dok sam bio u Beogradu, a da je Zvezda najbolji klub u zemlji", kazao je Boaći i dodao da je pre dolaska u Zvezdu razgovarao i sa Li Adijem i Haminu Dramanom, koji su takođe nastupali za crveno-bele.

"Poznajem Li Adija i Haminu Dramana, od nekadašnjih igrača Crvene zvezde, a takođe se družim i sa Princom Tejgom. Razgovarao sam sa Li Adijem koji mi je rekao da je Zvezda fantastičan klub, a večiti derbi mi je opisao kao pravi rat. Igrao sam i sa Mirkom Vučinićem u Juventusu, odnosno sa Boškom Jankovićem u Đenoi. Veoma sam srećan što sam ovde, znao sam za navijače koji su fenomenlani, a znam i za tim koji je 1991. godine bio prvak Evrope, jer dosta gledam i pratim fudbal".

Upitan za poziciju na terenu koja mu najviše odgovara, Boaći je rekao da uglavnom igra kao centralni napadač, ali da može i po krilima, u zavisnosti šta bude želeo trener i kakva je formacija.

On je rekao da je spreman da se odmah stavi na raspolaganje treneru Miodragu Božoviću i da je u takmičarskom ritmu.

Boaći je pre nekoliko godina važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Italiji, u koju je došao sa 15 godina. Bio je u brojnim klubovima, uključujući Juventus.

"Prvi deo karijere u Atalanti je bio dobar, drugi ne. Mislim da svaki igrač ima periode kada je dobro i kada nije dobro, to se i meni desilo u Atalanti kada je stigao novi trener, jer on je imao neke nove zamisli i zahteve. Važno je reći da sam u takmičarskom ritmu. Spreman sam, do sada sam igrao ligu, pauzirao sam samo dva dana tako da nema nikakvih problema oko pripremljenosti i nadam se da ću konkurisati za szartnu postavu već na početku sezone".

Po njegovim rečima, svaki fudbaler ima uspone i padove tokom karijere i nada se da će imati uspešan period u Crvenoj zvezdi.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar