У Бриселу нас чека тешко бреме

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да делегација Београда иде вечерас у Брисел да се бори за Србију, за њену и стабилност цијелог региона, како би сви заједно могли да се посвете будућности.

Србија 01.02.2017 | 12:48
У Бриселу нас чека тешко бреме
Он је рекао да зна да делегацију Србије у Бриселу чека тешко бреме, али да она иде на наставак дијалога да се бори за Србију.

Вучић је навео да ће током дијалога вјероватно бити ријечи о правосуђу, заједници српских општина /ЗСО/, као и о питању Косовске Митровице.

Након што је премијеру Грчке Алексису Ципрасу у згради "Геозавода" презентовао пројекат "Београд на води", Вучић је оцијенио да је Ципрасова посјета и низ значајних сусрета са другим државницима свијета, које је Србија остварила током протеклог периода, доказ да је Србија све успјешнија, да је поштован, искрен, озбиљан и поуздан партнер.

"Грађани Србије могу да буду спокојни и виде будућност бољом", рекао је Вучић.

Када је ријеч о предсједничким изборима у Србији, Вучић је истакао да ће они бити одржани у року и да ће се он борити и "гурати политику која је у интересу грађана Србије, без обзира на оне који држе придике и хоће земљу да врате у прошлост".

Говорећи о одлуци Хрватске да уведе редовни војни рок, Вучић је рекао да Србија на ту одлуку државног врха Хрватске нече рећи ништа, јер, како је навео, свако бира свој пут.

"Нека раде шта хоће. Ми ћемо модернизовати своју војску. Ми то радимо за нас. Ми морамо да заштитимо своје небо, да нам се не би десило оно што нам се десило 1999. године и неколико година раније", истакао је Вучић.

Извор:Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драган

01.02.2017 11:49

Ко је потписао Бриселски споразум? Шта пише у њему?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2017 12:01

Како су само могли да потпису, без твоје сагласности?

Name

Последњи кинески цар

01.02.2017 12:11

Не знам дали има више ико у Србији ко вјерује да ће Косово опет бити њен саставни дио. Та прича је давно завршена,потребно је само гледати како на што бољи начин заштити србе на Косову. Видјећете да ће и Русија једног дана признати Косово ,а сада им служи само да имају адута у рукаву. Смјешно је да они присвајају Крим, па ону Абхазију и Осетију који су се сами одвојили од Украјине и Грузије,а као непризнају одвајање Косова. Првом приликом када им буде у властитиом интересу признаће Косово и заборавити на братску Србију. Нисам љубитељ "свјетског полицајца Америке" али ми се несвиђа ни руска политика на Балкану. Ми смо само мали пиони које велике силе помјерају када и како желе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

01.02.2017 12:18

Млатис и ти празну сламу засто се не договорите и пустите беду да зиви доле ако неце нека се сели КМ је дефинитивно дрзава а ми је признали или не!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

01.02.2017 12:43

У региону једино Србија није дрзава.Нико не зна које су јој дрзавне границе,које дефинису дрзаву.Зато Србија и опструисе друге дрзаве да би рекла....видите,у региону је хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈО

02.02.2017 00:01

ЦИТАМ У ЛИСТУ (АЛО.РС) ТРАМП ФОРМИРА ВОЈСКУ КОСОВА. ЦУДИ МЕ А ЈА САМ БИО ЗА ЊЕГА.

ОДГОВОРИТЕ