U Briselu nas čeka teško breme

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da delegacija Beograda ide večeras u Brisel da se bori za Srbiju, za njenu i stabilnost cijelog regiona, kako bi svi zajedno mogli da se posvete budućnosti.

Srbija 01.02.2017 | 12:48
U Briselu nas čeka teško breme
On je rekao da zna da delegaciju Srbije u Briselu čeka teško breme, ali da ona ide na nastavak dijaloga da se bori za Srbiju.

Vučić je naveo da će tokom dijaloga vjerovatno biti riječi o pravosuđu, zajednici srpskih opština /ZSO/, kao i o pitanju Kosovske Mitrovice.

Nakon što je premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu u zgradi "Geozavoda" prezentovao projekat "Beograd na vodi", Vučić je ocijenio da je Ciprasova posjeta i niz značajnih susreta sa drugim državnicima svijeta, koje je Srbija ostvarila tokom proteklog perioda, dokaz da je Srbija sve uspješnija, da je poštovan, iskren, ozbiljan i pouzdan partner.

"Građani Srbije mogu da budu spokojni i vide budućnost boljom", rekao je Vučić.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima u Srbiji, Vučić je istakao da će oni biti održani u roku i da će se on boriti i "gurati politiku koja je u interesu građana Srbije, bez obzira na one koji drže pridike i hoće zemlju da vrate u prošlost".

Govoreći o odluci Hrvatske da uvede redovni vojni rok, Vučić je rekao da Srbija na tu odluku državnog vrha Hrvatske neče reći ništa, jer, kako je naveo, svako bira svoj put.

"Neka rade šta hoće. Mi ćemo modernizovati svoju vojsku. Mi to radimo za nas. Mi moramo da zaštitimo svoje nebo, da nam se ne bi desilo ono što nam se desilo 1999. godine i nekoliko godina ranije", istakao je Vučić.

Izvor:Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragan

01.02.2017 11:49

Ko je potpisao Briselski sporazum? Šta piše u njemu?

ODGOVORITE
Name

Re

01.02.2017 12:01

Kako su samo mogli da potpisu, bez tvoje saglasnosti?

Name

Poslednji kineski car

01.02.2017 12:11

Ne znam dali ima više iko u Srbiji ko vjeruje da će Kosovo opet biti njen sastavni dio. Ta priča je davno završena,potrebno je samo gledati kako na što bolji način zaštiti srbe na Kosovu. Vidjećete da će i Rusija jednog dana priznati Kosovo ,a sada im služi samo da imaju aduta u rukavu. Smješno je da oni prisvajaju Krim, pa onu Abhaziju i Osetiju koji su se sami odvojili od Ukrajine i Gruzije,a kao nepriznaju odvajanje Kosova. Prvom prilikom kada im bude u vlastitiom interesu priznaće Kosovo i zaboraviti na bratsku Srbiju. Nisam ljubitelj "svjetskog policajca Amerike" ali mi se nesviđa ni ruska politika na Balkanu. Mi smo samo mali pioni koje velike sile pomjeraju kada i kako žele.

ODGOVORITE
Name

dzoo

01.02.2017 12:18

Mlatis i ti praznu slamu zasto se ne dogovorite i pustite bedu da zivi dole ako nece neka se seli KM je definitivno drzava a mi je priznali ili ne!?

ODGOVORITE
Name

cvijet

01.02.2017 12:43

U regionu jedino Srbija nije drzava.Niko ne zna koje su joj drzavne granice,koje definisu drzavu.Zato Srbija i opstruise druge drzave da bi rekla....vidite,u regionu je haos.

ODGOVORITE
Name

VOJO

02.02.2017 00:01

CITAM U LISTU (ALO.RS) TRAMP FORMIRA VOJSKU KOSOVA. CUDI ME A JA SAM BIO ZA NJEGA.

ODGOVORITE