Све је било готово, а онда се појавила фотографија која му је уништила трансфер!

Украјинац Роман Зозуља платио скупу цену "раних радова"!

Фудбал 01.02.2017 | 09:30
Све је било готово, а онда се појавила фотографија која му је уништила трансфер!
Свега и свачега смо се нагледали и наслушали данас на трансфер пијаци, али једна прича сигурно ће и наредних дана изазвати велику пажњу. Ради се о украјинском репрезентативцу Роману Зозуљи који је током данашњег дана стигао на медицинске прегледе у Мадрид, комплетирао трансфер из Бетиса у Рајо Ваљекано, али је он вечерас напрасно отказан, пише Марка.

Све је било спремно на Ваљекасу за промоцију. Камере, новинари, нови дрес за Украјинца, чекао се само долазак, али је онда уследио шок. Не знамо да ли је Зозуља слутио да ће му главе доћи једна фотографија сачињена пре неколико година, али…

Ради се о "раним радовима" бившег фудбалера Динама из Кијева и Дњепра, који се током грађанског рата у Украјини 2014. године сликао са оружјем и обележјима профашистичких снага лојалних властима у Кијеву. Због тих фотографија, Зозуља је имао проблем и када је долазио у Бетис прошлог лета, мада је са Рајо Ваљеканом ситуација много осетљивија, јер су навијачи овог клуба отворено привржени левици. 

Елем, Зозуља је својевремено усликан током конфликтра у Донбасу, док је бранио боље Дњепра, а сликао се заједно са представницима такозване Народне армије, која је формирана углавном од десничарских активиста током сукоба са про-руским снагама. Фудбалер ни до сада није скривао првженост украјнској ултра-десничарској организацији Прави сектор, што му навијачи Рајо Ваљекана никако не би опростили, па није ни чудо што је трансфер на Ваљекас остао пусти сан за репрезентативца Украјине.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар