Sve je bilo gotovo, a onda se pojavila fotografija koja mu je uništila transfer!

Ukrajinac Roman Zozulja platio skupu cenu "ranih radova"!

Fudbal 01.02.2017 | 09:30
Sve je bilo gotovo, a onda se pojavila fotografija koja mu je uništila transfer!
Svega i svačega smo se nagledali i naslušali danas na transfer pijaci, ali jedna priča sigurno će i narednih dana izazvati veliku pažnju. Radi se o ukrajinskom reprezentativcu Romanu Zozulji koji je tokom današnjeg dana stigao na medicinske preglede u Madrid, kompletirao transfer iz Betisa u Rajo Valjekano, ali je on večeras naprasno otkazan, piše Marka.

Sve je bilo spremno na Valjekasu za promociju. Kamere, novinari, novi dres za Ukrajinca, čekao se samo dolazak, ali je onda usledio šok. Ne znamo da li je Zozulja slutio da će mu glave doći jedna fotografija sačinjena pre nekoliko godina, ali…

Radi se o "ranim radovima" bivšeg fudbalera Dinama iz Kijeva i Dnjepra, koji se tokom građanskog rata u Ukrajini 2014. godine slikao sa oružjem i obeležjima profašističkih snaga lojalnih vlastima u Kijevu. Zbog tih fotografija, Zozulja je imao problem i kada je dolazio u Betis prošlog leta, mada je sa Rajo Valjekanom situacija mnogo osetljivija, jer su navijači ovog kluba otvoreno privrženi levici. 

Elem, Zozulja je svojevremeno uslikan tokom konfliktra u Donbasu, dok je branio bolje Dnjepra, a slikao se zajedno sa predstavnicima takozvane Narodne armije, koja je formirana uglavnom od desničarskih aktivista tokom sukoba sa pro-ruskim snagama. Fudbaler ni do sada nije skrivao prvženost ukrajnskoj ultra-desničarskoj organizaciji Pravi sektor, što mu navijači Rajo Valjekana nikako ne bi oprostili, pa nije ni čudo što je transfer na Valjekas ostao pusti san za reprezentativca Ukrajine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar