Тифине промјене су изглед и адреса

Младен Војичић Тифа (56) потпуно је, прије неколико дана промијенио изглед, ошишавши се на нулу. Али, нова фризура само је мала промјена у животу овог пјевача, који је однедавно промијенио и адресу.

Босна и Херцеговина 31.01.2017 | 22:52
Тифине промјене су изглед и адреса
Још један рођени Сарајлија постао је, наиме, становник Београда. У потпуно отвореном разговору за “Дневни аваз” Тифа је из свога београдског стана објаснио због чега се одлучио на пресељење у главни град Србије.

"Није то први пут да се ошишам накратко. Мало ми је дуга коса досадила. Доста пута сам тако нешто слично радио у својих 56 година. Никада нешто посебно нисам водио рачуна о фризури. Све што радим, радим из срца", казао је Тифа. Додаје да се преселио у Београд, али да је и даље пријављен у Сарајеву, гдје и даље има некретнина.

"Нисам ја отишао из Сарајева због Сарајева, само сам отишао трбухом за крухом, јер ме овде људи више цијене него у мојој авлији. Овдје имам већу ширину и простор за дјеловање. А да ми је нешто сметало раније, онда бих давно отишао, али не у Београд него преко баре.

Нисам ја доживио никаква нова разочарења. Недавно се дигла велика халабука око оног мог дизања три прста. Дизаћу их онолико колико желим! Ко ме то и чиме задужио у животу и ко то мени кроји судбину? Моји ауторитети су већ одавно испод земље, моји отац и мајка. А све остало ме не интересује, без обзира на то о којем се корпусу радило.

Сви знају, али ја нисам о томе желио да јавно говорим и, ево, сада ћу први пут. Ја сам у току рата три пута брутално претучен у Сарајеву. Нисам желио да солим ни да стављам со на ране, али кад ме већ неко провоцира па да и ја кажем коју", рекао је Тифа за Аваз.

Напомиње да није огорчен. То што му се десило, каже, прихватио као здраво за готово.

"Али ниједног тренутка нисам желио да оптерећујем друге. Имају људи паметнијих ствари којима се баве него туђим проблемима. То се мени дешавало у рату, међутим, било је и горих судбина него што је моја. Поремећене су вриједности.

Што се не прича о томе да је први концерт у опкољеном Сарајеву урадила моја маленкост, када сам прикупио 12.000 марака за ортопедска помагала? Али се причало о неким звијездама, не желим да их именујем, које су правиле буреџике, сиреџике и тако то и посјећивале разна дворишта.

Вјероватно некоме у датом тренутку није било у интересу. Ни то не замијерам. Не замијерам никоме, али је вријеме да се почне објективно обавјештавати јавност о томе шта се дешавало", испричао је он.

Пресељење

На питање да ли је одлука о пресељењу у Београд дефинитивна одговорио је: “Па, ја сам човјек који има право да живи на било којем крају земљске кугле”.

"Ко то мени има право да одређује где ћу да живим? Ја сам Босанац прије свега, Сарајлија, дијете из мијешаног брака, по покојном оцу четник, по покојној мајци усташа, а по опредјељењу весели Босанац и то ћу увијек да будем. Тако сам изјавио и када су ме трећи пут сломили на Маркалама и рекао полицији у записник. За све што причам, имам и аргумент", истиче Тифа.

Обећао је да ће у Сарајево доћи врло брзо.

"Долазим да средим неке ствари. Недавно ми је брат преминуо па има неке папирологије коју морам завршити", рекао је Тифа у разговору за Аваз.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

камелеон

01.02.2017 10:23

''Високо морални'' неки Тифа ужива у гостприимству Београда док Сарајево пљује по Мирославу Илићу, који у свом животу никада није обукао униформу, осим у ЈНА. Београд не зна или неће да зна, да је управо овај сарајевски клошар, у рату, пјесмом мотивисао Викића против кога је подигнута оптужница да је саучесник у стријељану осам војника ЈНА у великом парку, гдје се сада налази споменик дјеци Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.02.2017 14:31

Многи су радили неке ствари не зато сто су зелили него зато сто су морали дебилу један.Као да је било лако бити Србин медју боласницима Изметбеговицима.

Name

рере

01.02.2017 16:11

Дебил ти је тата. Тифа уопште није Србин, сам је рекао. Много боље га познајем још из времена док је у Дому младих у Скендерији, дувао синтелан. Често је био ''гост'' у станици милиције на Маријин двору...

Name

Тетак

01.02.2017 20:52

Браво за коментар