Раћа Петровић и ''Златна лопта Мундијалита'' потписали истог дана за Рио Аве!

Раћа има нови клуб! Он ће играти на позајмици у Рио Авеу.

Фудбал 31.01.2017 | 22:20
Раћа Петровић и ''Златна лопта Мундијалита'' потписали истог дана за Рио Аве!
Чекали смо ове зиме да видимо где ће играти Радосав Петровић, помињала се понуда Ризеа и још неких клубова из Турске, али је сада јасно да ће Раћа играти на позајмици у Рио Авеу до краја сезоне. Али, без опције за куповину.

Раћа није добио праву шансу у Спортингу из Лисабона, клуб је тражио начин да пружиПетровићу минуте, а то ће до крај сезоне чинити Рио Аве који је тренутно на 10. месту на табели.

У истом дану када је за Рио Аве потписао Адама Траоре који је био проглашен је за најбољег играча Мундијалита, тај клуб добио је још једно појачање.

Петровић има 27 година и у каријери је играо за Јединство са Уба, Раднички Обреновац, Партизан, Блекбурн, Генчлербирлиги, Динамо Кијев.

Прошлог лета потписао је четворогодишњи уговор са Лавовима.

Петровић је летос стигао на Жоао Авеладе из кијевског Динама, али није успео да се избори за место у тиму код Жоржа Жезуса, који га је видео као играча сличног стила као што је Немања Матић.

Бивши везиста Паризана и Блекбурна је играо само три пута ове сезоне, а као једног од најплаћенијих играча тима Спортинг није имао превише опција када је у питању његов статус.

Наредних неколико месеци ће носити дрес Рио Авеа, који је десети на табели Примеире са 11 бодова од позиције која води у квалификације за Лигу Европе.

Спортинг је трећи на табели, седам иза лидера и омраженог градског ривала Бенфике, док је испред и Порто са шест.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар