Raća Petrović i ''Zlatna lopta Mundijalita'' potpisali istog dana za Rio Ave!

Raća ima novi klub! On će igrati na pozajmici u Rio Aveu.

Fudbal 31.01.2017 | 22:20
Raća Petrović i ''Zlatna lopta Mundijalita'' potpisali istog dana za Rio Ave!
Čekali smo ove zime da vidimo gde će igrati Radosav Petrović, pominjala se ponuda Rizea i još nekih klubova iz Turske, ali je sada jasno da će Raća igrati na pozajmici u Rio Aveu do kraja sezone. Ali, bez opcije za kupovinu.

Raća nije dobio pravu šansu u Sportingu iz Lisabona, klub je tražio način da pružiPetroviću minute, a to će do kraj sezone činiti Rio Ave koji je trenutno na 10. mestu na tabeli.

U istom danu kada je za Rio Ave potpisao Adama Traore koji je bio proglašen je za najboljeg igrača Mundijalita, taj klub dobio je još jedno pojačanje.

Petrović ima 27 godina i u karijeri je igrao za Jedinstvo sa Uba, Radnički Obrenovac, Partizan, Blekburn, Genčlerbirligi, Dinamo Kijev.

Prošlog leta potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Lavovima.

Petrović je letos stigao na Žoao Avelade iz kijevskog Dinama, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu kod Žorža Žezusa, koji ga je video kao igrača sličnog stila kao što je Nemanja Matić.

Bivši vezista Parizana i Blekburna je igrao samo tri puta ove sezone, a kao jednog od najplaćenijih igrača tima Sporting nije imao previše opcija kada je u pitanju njegov status.

Narednih nekoliko meseci će nositi dres Rio Avea, koji je deseti na tabeli Primeire sa 11 bodova od pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Sporting je treći na tabeli, sedam iza lidera i omraženog gradskog rivala Benfike, dok je ispred i Porto sa šest.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar