Оде и он - Игало, најскупља продаја у историји Вотфорда!

Нигеријац и званично у Кини за 20.000.000 евра!

Фудбал 31.01.2017 | 22:10
Оде и он - Игало, најскупља продаја у историји Вотфорда!
Одион Игало је од вечерас и званично нови становник Кине. Његов трансфер из Вотфорда у Чангчун Јатаи коначно је комплетиран, а Стршљеновима ће припасти обештећење од чак 20.000.000 евра. 

Сјајан посао за клуб са Викариџ Роуда, а Нигеријац од вечерас има разлога да се поноси собом, пошто је званично постао најскупље продати фудбалер у историји Вотфорда. Претходни рекорд држао је Ешли Јанг, који је у јануару 2007. продат Астон Вили за 13.200.000 евра, али га је сада нигеријски нападач потпуно прешишао.

Продаја Игала уједно је и крај вишедневне саге која се створила око овог фудбалера. Није имао пуно прилике ове сезоне да игра, забележио је само два наступа код тренераМацарија, а недавни доласци Заратеа и Нијанга само су убрзали трансфер тамнопутог нападача.

Иако су Кристал Палас и Вест Бромвич Албион пробали у последња два дана да се умешају у трансфер и ангажују Игала, платежна моћ кинеског клуба ипак је пресудила, али и жеља Вотфорда да га одмах прода, а не да га позајми ривалима у Премијер лиги па после чека да се смилују да га купе.

Приде, вероватно је за трансфер у Кину пресудила и обавеза играча према фамилији Поцо која га је претходних сезона сељакала у троуглу Гранада - Удинезе - Вотфорд док је одлучивала у сва три клуба. Игало је у претходна два прелазна рока био близу трансфера у Кину, али је тек из трећег пута релизовао овај посао.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар