Ode i on - Igalo, najskuplja prodaja u istoriji Votforda!

Nigerijac i zvanično u Kini za 20.000.000 evra!

Fudbal 31.01.2017 | 22:10
Ode i on - Igalo, najskuplja prodaja u istoriji Votforda!
Odion Igalo je od večeras i zvanično novi stanovnik Kine. Njegov transfer iz Votforda u Čangčun Jatai konačno je kompletiran, a Stršljenovima će pripasti obeštećenje od čak 20.000.000 evra. 

Sjajan posao za klub sa Vikaridž Rouda, a Nigerijac od večeras ima razloga da se ponosi sobom, pošto je zvanično postao najskuplje prodati fudbaler u istoriji Votforda. Prethodni rekord držao je Ešli Jang, koji je u januaru 2007. prodat Aston Vili za 13.200.000 evra, ali ga je sada nigerijski napadač potpuno prešišao.

Prodaja Igala ujedno je i kraj višednevne sage koja se stvorila oko ovog fudbalera. Nije imao puno prilike ove sezone da igra, zabeležio je samo dva nastupa kod treneraMacarija, a nedavni dolasci Zaratea i Nijanga samo su ubrzali transfer tamnoputog napadača.

Iako su Kristal Palas i Vest Bromvič Albion probali u poslednja dva dana da se umešaju u transfer i angažuju Igala, platežna moć kineskog kluba ipak je presudila, ali i želja Votforda da ga odmah proda, a ne da ga pozajmi rivalima u Premijer ligi pa posle čeka da se smiluju da ga kupe.

Pride, verovatno je za transfer u Kinu presudila i obaveza igrača prema familiji Poco koja ga je prethodnih sezona seljakala u trouglu Granada - Udineze - Votford dok je odlučivala u sva tri kluba. Igalo je u prethodna dva prelazna roka bio blizu transfera u Kinu, ali je tek iz trećeg puta relizovao ovaj posao.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar