Пао трансфер рекорд у Чемпионшипу: Опет та немилосрдна Астон Вила!

Слави и трећелигаш који којем је с неба пало 4.000.000 евра за проценте. Три од четири највећа трансфера у историји Чемпионшипа су куповине Астон Виле.

Фудбал 31.01.2017 | 20:30
Пао трансфер рекорд у Чемпионшипу: Опет та немилосрдна Астон Вила!
Синоћ је Вулверхемптон за 15.200.000 учинио Елдера Коштунајскупљим појачањем у историји Чемпионшипа, тај рекорд се још није ни охладио, а већ је пао нови!

Трећи пут у последњих шест месеци, Астон Вила је довела најскупљег играча у историји енглеског друголигашком такмичења. Брентфорд је данас прихватио Вилину понуду вредну 16.500.000 евра за сјајног нападача Скота Хогана.

Прошлог лета је Астон Вила прво довела Џонатана Кођију из Бристол Ситија за 13.000.000 евра и срушила рекорд. Потом га је поправила куповином Роса Мекромака из Фулама за 14.300.000 европских новчаница, а данас је додатно померила границе. Три од четири највећа трансфера у историји Чемпионшипа су куповине Астон Виле. Посрнули великан очигледно ради све што је у могућности како би се експресно вратио у Премијер лигу.

Скот Хоган је током целог прелазног рока био најпопуларнији играч из Чемпионшипа. Прво га је желео РБ Лајпциг, али је Брентфорд захтевао 20.000.000 евра. Потом се Вотфорд распитивао за енгелског нападача али је одустао и у последњих дана су у трци остали Вест Хем и Астон Вила. Славен Билић је баш био загризао да доведе Хогана, али је последња Вест Хемова понуда вредна 14.500.000 евра одбијена од стране Бренфорда.

На крају је Вила понудила највише новца и добила зелено светло Брентфорда који је пристао на компромис да смањи цену у односу на оно што је тражио на почетку. Интересантно је да ће проценат од продаје Хогана припасти и његовом бившем клубу Рочдејлу (трећелигаш) који ће инкасирати 4.000.000 европских новчаница.

Остаје још да Хоган усагасали личне услове са клубом из Бирмингема, али то је лакши део посла.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар