Pao transfer rekord u Čempionšipu: Opet ta nemilosrdna Aston Vila!

Slavi i trećeligaš koji kojem je s neba palo 4.000.000 evra za procente. Tri od četiri najveća transfera u istoriji Čempionšipa su kupovine Aston Vile.

Fudbal 31.01.2017 | 20:30
Pao transfer rekord u Čempionšipu: Opet ta nemilosrdna Aston Vila!
Sinoć je Vulverhempton za 15.200.000 učinio Eldera Koštunajskupljim pojačanjem u istoriji Čempionšipa, taj rekord se još nije ni ohladio, a već je pao novi!

Treći put u poslednjih šest meseci, Aston Vila je dovela najskupljeg igrača u istoriji engleskog drugoligaškom takmičenja. Brentford je danas prihvatio Vilinu ponudu vrednu 16.500.000 evra za sjajnog napadača Skota Hogana.

Prošlog leta je Aston Vila prvo dovela Džonatana Kođiju iz Bristol Sitija za 13.000.000 evra i srušila rekord. Potom ga je popravila kupovinom Rosa Mekromaka iz Fulama za 14.300.000 evropskih novčanica, a danas je dodatno pomerila granice. Tri od četiri najveća transfera u istoriji Čempionšipa su kupovine Aston Vile. Posrnuli velikan očigledno radi sve što je u mogućnosti kako bi se ekspresno vratio u Premijer ligu.

Skot Hogan je tokom celog prelaznog roka bio najpopularniji igrač iz Čempionšipa. Prvo ga je želeo RB Lajpcig, ali je Brentford zahtevao 20.000.000 evra. Potom se Votford raspitivao za engelskog napadača ali je odustao i u poslednjih dana su u trci ostali Vest Hem i Aston Vila. Slaven Bilić je baš bio zagrizao da dovede Hogana, ali je poslednja Vest Hemova ponuda vredna 14.500.000 evra odbijena od strane Brenforda.

Na kraju je Vila ponudila najviše novca i dobila zeleno svetlo Brentforda koji je pristao na kompromis da smanji cenu u odnosu na ono što je tražio na početku. Interesantno je da će procenat od prodaje Hogana pripasti i njegovom bivšem klubu Ročdejlu (trećeligaš) koji će inkasirati 4.000.000 evropskih novčanica.

Ostaje još da Hogan usagasali lične uslove sa klubom iz Birmingema, ali to je lakši deo posla.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar