Чех жели Чешку претворити у Србију

Чешки антимуслимански екстремиста, лидер ранијих иницијатива против избјеглица и ислама Мартин Конвичка основао је нови политички покрет.

Свијет 31.01.2017 | 19:13
Чех жели Чешку претворити у Србију
Тај покрет је основао са циљем да Чешку претвори у Србију - да Чеси живе добро и безбједно као Срби и да изађу из Европске уније и НАТО.

О оснивању новог политичког покрета названог "7. република" Конвичка је Чехе обавијестио видео поруком на друштвеним мрежама и поздравом из Мокре Горе у Србији која је његов нови узор и инспирација.

"Поздрављамо вас из Србије, поносне и безбједне земље која није ни у ЕУ ни у НАТО, а која је историјски била, а и сада поново јесте, бедем хришћанске Европе против експанзије ислама. Како ЕУ престаје да биљежи успјех, види се да је Србија успјешна и да јој иде добро. Тако би некако хтјели, наравно боље, да буде и у нашој земљи", казао је Конвичка у видео саопштењу о новом политичком покрету.

Конвичка, иначе професор на универзитету, стручњак за бубе, жели да промјени Чешку по узору на Србију и некадашњу 1. републику, период од стицања независности Чехословачке 1918. до споразума великих сила у Минхену 1938. када је дат благослов Хитлеровој Њемачкој за анексију Судета и распарчавање Чехословачке у нади да ће то задовољити Хитлеров апетит и да ће се жртвовањем Чеха и Словака избјећи Други свјетски рат у Европи.

"Нема сврхе поправљати нешто што је толико покварено. Треба земљу изградити из темеља", казао је Конвичка.

Мартин Конвичка одговара пред судом због претњи муслиманским избјеглицама да ће их самљети у коштану брашно ако дођу.

Он је био лидер неколико антимуслиманских и антиизбјегличких покрета у Чешкој откако је 2015. године избила миграција криза, али иако је изводио хиљаде Чеха на улице, на регионалним изборима је доживио дебакл.

У свијету се прославио када је 21. августа прошле године на годишњицу совјетске инвазије и окупације Чехословачке из 1968. године изазвао панику и преплашило туристе у туристичком срцу Прага гдје је организовао хепенинг како Исламска држава окупира Праг.

Дошли су на камили и џипу машући црном заставом Исламске државе и почели да пуцају, због ћега су туристи и Пражани почели да бјеже, мислећи да је терористички напад прави.

(Глас Српске/ Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пецо

31.01.2017 18:37

Мартине,свака ти је намјесту! Истрај до краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИП кирБа

31.01.2017 19:01

Паметан неки човек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Дрзава

31.01.2017 19:25

,,Добро и безбиједно,,.Овај нас је са некиме помјесао !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уоцено

31.01.2017 19:57

Европљани, хрисцани, не иду зивјети у исламске земље а људи из тих исламских земаља хрле у Европу. Када додју, они се не прилагодјавају европском нацину зивота него зеле од Европе направити оно сто су напустили. Поставља се питање, засто су онда напустали своје дрзаве? Засто су онда досли у Европу, ако не прихватају тај нацин зивота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буболог

01.02.2017 07:04

Чуј,стручњак за бубе?Куд нас какак атомски физичар не подржава а не овај јајоглави.

ОДГОВОРИТЕ