Ф1 - Нико оцјењује: Брутални су нови болиди!

Бивши возач Форс Индије, садашњи пулен Реноа по првим утисцима са симулатора тврди да ће и француски болиди кроз кривине моћи да пролазе под пуним гасом попут Мерцедеса и Ферарија прошле сезоне.

Остали спортови 04.02.2017 | 10:15
Ф1 - Нико оцјењује: Брутални су нови болиди!
Нови возач Реноа, Нико Хулкенберг је буквално запрепашћен снагом нових болида Формуле 1. На ту тему је за Ауто Мотор унд Шпорт говорио бивши возач Форс Индије. Он се с тим у вези не либи да постави поређење свог новог возила са оним што зна о Мерцедесу и Ред Булу. Наиме, Хулкенберг је своје ставове изнео након што је на симулатору тестираонови болид Реноа.

“Кривине три и девет сам могао да прођем под пуним гасом. То је прошле сезоне полазило за руком само возачима Мерцедеса и Ред Була. Учинак ДРС система је израженији него код прошлогодишњих болида. Због тога мислим да у Монте Карлу претицање више неће бити могуће. Са овако широким болидима у обзир ће доћи вожња само средином стазе”, рекао јеНико Хулкенберг после теста болида на симулатору стазе у Барселони за Ауто Мотор унд Шпорт.

Према првим пројектованим подацима очекује се да нове Ф1 машине имају од 20 до 30 процената више снаге. Гуме и саме каросерије ће бити шире, а очекује се да ће брзина по кругу у просеку бити већа за једну секунду у односу на 2016. годину.

Конкретно, велике екипе, односно Мерцедес АМГ Петронас, Ферари и Ред Бул већ имају разрађене симулаторе на којима њихови возачи увежбавају реакције у вожњи нових болида. Мањи тимови још увек нису у могућности да такав “луксуз” приуште такмичарима, али и то ће се брзо променити. Остаје нам да видимо како ће све то изгледати на стази.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар