Видео: Па, да ли сте нормални?! Зар и пријатељске намјештате?!

Погледајте невероватне сцене са припрема румунског Клужа. Судија продужио полувреме, свирао непостојећи пенал, поновио пенал док се не да гол... Погледајте и побуну фудбалера после судијске неправде!

Фудбал 31.01.2017 | 19:10
Видео: Па, да ли сте нормални?! Зар и пријатељске намјештате?!
Тешко је, заиста, стати на пут свим мафиретлуцима у модерном фудбалу. У силном новцу, негде се изгубила она романтика која је красила ову игру...

Онима који "муте воду" нису свете ни припремне утакмице. Јер, оно што ћете видети стварно је за неповеровати.

Сумњу на мечеве који се играју на Кипру у Турској у оквиру припрема разних екипа, ставио је Федербет - међународна некомерцијална организација која се бави откривањем и пријављивањем незаконитих радњи у спорту на основу кладионичарских коефицијената.

Према истраживањима ове организације, у мечевима румунских и руских клубова било је много сумњивих ствари, али нису кривци фудбалери, већ судије које "помажу одређеним клубовима", али и кладиоцима који треба да погоде "укупан број голова".

Једна од сумњивих утакмица је између румунског Клужа и руске Уфе. Полувреме се ближило крају, било је 0:0 и када се очекивало да судија пошаље играче на одмор, меч је продужен читавих 7 минута.

У тих 7 минута - пенал за Клуж, који је из првог пута промашен, да би судија одмах одлучио да га, на запрепашћење свих, понови. Из другог пута, Клуж је дао гол.

"Код првог пенала стајао сам код помоћног судије, и чим је вифео да је играч Клужа промашио, одмах је подигао заставицу. Као да је све било унапред намештено. Тада смо схватили да ће шутирати пенал све док га не дају", рекао је тренер Уфе Перескоков.

ПОГЛЕДАЈТЕ (послушајте и чуђење коментатора и потом реч "комедија" на понављање пенала)



То није била једина утакмица у фокусу Федербета.

"Магија или нешто друго?", пита се Федербет за утакмицу Урала (Русија) и Астре (Румунија) која је завршена резултатом 4:2, а на коју је уплаћен велики новац на "више од 3,5 голова".

Сумњива је и утакмица из турске Анталије између Пандуриија (Румунија) и Крила Совјетов (Русија). Погледајте пенале које је досудио судија.

СНИМАК ОД 2:20



Занимљиве ситуације догодиле су се на утакмици румунске Астре и пољског Погона (завршено победом Погона 3:1).

Судија је досудио пенал после корнера без икаквог разлога. Румунски репрезентативац Кристијан Сапунару узео је лопту и намерно је додао голману. Судија је тражио да се пенал понови. Други фудбалер Астре је пришао "кречу" и намерно шутирао поред гола.

СНИМАК ОД 1:10



Све утакмице које су наведене (и још неке које нису) судиле су румунске судије. Када су их новинари питали за ово, одговорили су да нису судили, а после снимака су престали да се јављају на телефоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар