Video: Pa, da li ste normalni?! Zar i prijateljske namještate?!

Pogledajte neverovatne scene sa priprema rumunskog Kluža. Sudija produžio poluvreme, svirao nepostojeći penal, ponovio penal dok se ne da gol... Pogledajte i pobunu fudbalera posle sudijske nepravde!

Fudbal 31.01.2017 | 19:10
Video: Pa, da li ste normalni?! Zar i prijateljske namještate?!
Teško je, zaista, stati na put svim mafiretlucima u modernom fudbalu. U silnom novcu, negde se izgubila ona romantika koja je krasila ovu igru...

Onima koji "mute vodu" nisu svete ni pripremne utakmice. Jer, ono što ćete videti stvarno je za nepoverovati.

Sumnju na mečeve koji se igraju na Kipru u Turskoj u okviru priprema raznih ekipa, stavio je Federbet - međunarodna nekomercijalna organizacija koja se bavi otkrivanjem i prijavljivanjem nezakonitih radnji u sportu na osnovu kladioničarskih koeficijenata.

Prema istraživanjima ove organizacije, u mečevima rumunskih i ruskih klubova bilo je mnogo sumnjivih stvari, ali nisu krivci fudbaleri, već sudije koje "pomažu određenim klubovima", ali i kladiocima koji treba da pogode "ukupan broj golova".

Jedna od sumnjivih utakmica je između rumunskog Kluža i ruske Ufe. Poluvreme se bližilo kraju, bilo je 0:0 i kada se očekivalo da sudija pošalje igrače na odmor, meč je produžen čitavih 7 minuta.

U tih 7 minuta - penal za Kluž, koji je iz prvog puta promašen, da bi sudija odmah odlučio da ga, na zaprepašćenje svih, ponovi. Iz drugog puta, Kluž je dao gol.

"Kod prvog penala stajao sam kod pomoćnog sudije, i čim je vifeo da je igrač Kluža promašio, odmah je podigao zastavicu. Kao da je sve bilo unapred namešteno. Tada smo shvatili da će šutirati penal sve dok ga ne daju", rekao je trener Ufe Pereskokov.

POGLEDAJTE (poslušajte i čuđenje komentatora i potom reč "komedija" na ponavljanje penala)



To nije bila jedina utakmica u fokusu Federbeta.

"Magija ili nešto drugo?", pita se Federbet za utakmicu Urala (Rusija) i Astre (Rumunija) koja je završena rezultatom 4:2, a na koju je uplaćen veliki novac na "više od 3,5 golova".

Sumnjiva je i utakmica iz turske Antalije između Panduriija (Rumunija) i Krila Sovjetov (Rusija). Pogledajte penale koje je dosudio sudija.

SNIMAK OD 2:20



Zanimljive situacije dogodile su se na utakmici rumunske Astre i poljskog Pogona (završeno pobedom Pogona 3:1).

Sudija je dosudio penal posle kornera bez ikakvog razloga. Rumunski reprezentativac Kristijan Sapunaru uzeo je loptu i namerno je dodao golmanu. Sudija je tražio da se penal ponovi. Drugi fudbaler Astre je prišao "kreču" i namerno šutirao pored gola.

SNIMAK OD 1:10



Sve utakmice koje su navedene (i još neke koje nisu) sudile su rumunske sudije. Kada su ih novinari pitali za ovo, odgovorili su da nisu sudili, a posle snimaka su prestali da se javljaju na telefone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar