ДК: Пољаци очекују побједу у Зеници!

Тениска репрезентација Пољске, која је на 66. мјесту у свјетском поретку, од 3. до 5. фебруара у Зеници играће против Босне и Херцеговине (37. позиција на ранг листи) у првом колу Прве групе Евроафричке зоне Дејвис купа.

Тенис 31.01.2017 | 19:20
ДК: Пољаци очекују побједу у Зеници!
Камил Мајчрзак, Хуберт Хуркач, Лукаш Кубот, Марцин Матковски, те капитен Радослав Шиманик браниће боје Пољске, а на данашњој конференцији за медије изјавили су како очекују побједу у Зеници.

"Прошле смо године играли са Њемачком и овдје су наши најбољи играчи. У БиХ смо дошли да побиједимо. Сви су услови добри. Дворана је добра, а подлога је нешто спорија него смо очекивали. Међутим, имамо још неколико дана да се привикнемо“, рекао је Шиманик.

Пољаци су нагласили и да познају босанскохерцеговачке тенисере.

"Добро познајемо играче БиХ. Најпознатији су Дамир Џумхур и Мирза Башић. Камил Мајчрзак је већ играо са Џумхуром. Увијек је тешко играти у гостима, тако да очекујемо тежак меч. Ипак, дошли смо добро припремљени и ово ће бити наши мечеви“, истакао је Шиманик, додавши:

"Морамо бити спремни на све непредвиђене ситуације, с обзиром да се играју дуги мечеви, до пет сетова".

Пољски дубл Кубот и Матковски представљаће изазов за пар Башић - Томислав Бркић. Кубот тренутно је 24. играч свијета у дублу, а његов партнер Матковски 31. на АТП листи парова.

Према распореду, прва два сингл меча играју се у петак, 3. фебруара од 14 сати, док ће се у суботу играти дубл меч у истом термину. У недјељу је предвиђено играње преостала два сингл меча од 13 сати.

Жријебом у петак, 2. фебруара, биће одређен распоред мечева.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар